Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

Valtonen oli tehokkaana heittäessään 14 pistettä ja kerrytti kassaansa myös kolmella levypallolla ja syötöllä, kun Granada voitti sarjajumbo Palencian vieraskentällä 91-83 (47-43). Granadalla on nyt voiton hajurako putoamisviivaan.

Alexander Madsenin Andorra otti niin ikään ison askeleen sarjapaikan suhteen voittaessaan vieraskentällä Manresan 97-90 (49-53). Madsen taisteli joukkueelleen kolme pistettä, neljä levypalloa ja syötön. Andorralla on kolmen voiton ero putoamisrajaan, kun neljä ottelua on jäljellä.

Alex Murphy oli hyvässä heitossa, kun Estudiantes jatkaa LEB Oron kärkitaistelussa voitettuaan Cantabrian 81-67 (35-40). Murphy oli Estudiantesin ykkösnimiä 11 pisteen, viiden levypallon, kahden syötön ja kahden torjunnan tilastonoteerauksella. Estudiantes on neljäntenä.

Caceres putoaminen LEB Orosta varmistui, kun se hävisi kotonaan Ourenselle 71-77 (41-39). Caceresin säilyminen olisi vaatinut sen voittoa lopuista otteluista ja vastaavasti Melillan tappioita. Remu Raitanen saalisti ottelussa kuusi pistettä ja kolme levypalloa.

Ranskan liigan kärkiottelussa Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball haki kovan 86-66 (41-34)-voiton ASVELista. Jantunen sai tilastoihinsa kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Voitto oli joukkueelle 20 peräkkäinen kaikki kilpailut huomioon ottaen. Paris jatkaa sarjassa toisena.

Edon Maxhuni ja Le Portel joutuivat puolestaan tunnustamaan sarjakärki Monacon paremmakseen 67-101 (27-57). Maxhunin ainoaksi tilastomerkinnäksi tuli yksi syöttö. Le Portel on tiukasti pudotuspelipaikassa kiinni kuudentena.

Mikko Larkaksen apuvalmentama Strasbourg koki niukan 74-77 (36-39)-tappion Bourg-en-Bressen vieraana. Strasbourg taistelee vielä pudotuspelipaikasta ollen yhdeksäntenä.

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälän kuusi pistettä, levypallo ja kolme syöttöä jäivät laihaksi lohduksi, kun Saint-Chamond hävisi kotonaan Chalons-Reimsille 62-82 (29-44). Saint-Chamond on yhdeksäntenä.

Viron ja Latvian yhteisliigassa Severi Kaukiainen joutui pettymään, kun Kalev/Cramo hävisi yksiosaisen finaalin ukrainalaiselle Prometeylle 83-91 (51-43). Prometey käänsi pelin itselleen kolmannella neljänneksellä voittamalla sen 23-9. Kaukiainen esiintyi edukseen 16 pisteen, kahden levypallon ja syötön tilastoilla.

Kaukiaisen ja Kalev/Cramon kausi jatkuu vielä Viron liigassa.

Daniel Dolencin Mazeikiai hävisi Liettuan liigassa Rytasille 63-89 (26-52). Dolenc täytteli tilastojaan kolmella levypallolla ja riistolla. Mazeikiai pitää seitsemättä sijaa hallussaan.

Slovenian liigassa Domzale ei antanut Rogaskalle mahdollisuuksia, vaan otti kotikentällään selvän 99-69 (40-33)-voiton. Perttu Blomgren oli jälleen joukkueensa tehomiehiä 14 pisteen, kolmen levypallon, viiden syötön, kolmen riiston ja torjunnan tilastoilla. Domzale jatkaa sarjassa toisena.

Ville Tahvanaisen Alftanes koki Islannin liigan puolivälierässä niukan tappion hävitessään Keflavikin vieraana 84-88 (44-44). Tahvanainen kantoi kortensa kekoon 10 pisteellä, viidellä levypallolla, syötöllä ja riistolla. Alftanes on otteluparia tappiolla 1-2. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Saksan Bundesliigassa Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentaja Merlins Crailsheim otti ison voiton kaataessaan Bonnin 98-89 (49-39). Voitolla Merlins nousi pois jumbosijalta ja säilyminen häämöttää voiton päässä.

Aatu Kivimäki heitti neljä pistettä, nappasi kaksi levypalloa ja antoi neljä syöttöä, mutta Tigers Tübingen hävisi Vechtalle 77-88 (37-34). Daniel Janssonin valmentama joukkue putosi nyt sarjassa viimeiseksi.

Lassi Tuovin ja Virtus Bolognan kausi Euroliigassa päättyi Play-In -vaiheen viimeisessä ottelussa, kun se hävisi Baskonian vieraana 77-89 (41-41). Näin Baskonia eteni viimeisenä joukkueena varsinaisiin pudotuspeleihin.

Italian Serie A2:ssa Osku Heinosen Sangiobbe otti tärkeän voiton kaataessaan jatkosarjan viimeisessä ottelussa Monferraton 99-88 (49-50). Heinonen heilutti sukkaa 16 pisteen edestä ja riville kirjattiin lisäksi kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto. Voitolla Sangiobbe nousi pois suoran putoajan paikalta ja pääsee kokeilemaan sarjapaikkansa säilyttämistä play-out-kierroksella.

Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden aloitti pudotuspelit vahvasti Itävallan liigassa, kun Swans liihotti Gunners Oberwartin kumoon 96-78 (56-47). Gmunden johtaa puolivälieräsarjaa 1-0.

Lähde: Basket.fi