Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

Maxhuni pelasi kaksi vuotta Long Beach Staten yliopistossa, mutta päätti täksi kaudeksi siirtyä Eurooppaan. Uusi seura löytyi Kanariansaarilta, kun hän teki sopimuksen Gran Canarian kanssa. Hän vietti kauden seuran reservijoukkueen riveissä Espanjan kolmostasolla LEB Platassa.

– Kaudesta jäi tosi hyvä maku. Vihdoin pääsin pelaamaan eurooppalaista korista, jota ikävöin USA:ssa. Pääsin heti hyvin rytmiin ja sain pelata omalla pelipaikallani. Ensimmäiseksi vuodeksi ammattilaisena tämä oli mielestäni tosi hyvä, Maxhuni iloitsee Koripalloliiton sivuilta.

Maxhunin mukaan erot yliopistokoriksen ja eurooppalaisen ammattikoriksen välillä olivat selkeät.

– Taktisessa puolessa on isoja eroja. Euroopassa liikutetaan palloa ja pelataan joukkueena. Jenkeissä se oli enemmän sellaista yksin pelaamista sekä yksi vastaan yksi, vertailee Maxhuni.

Ammattilaisvuoden aikana mukaan tarttui paljon arvokasta oppia. Niistä ja monesta muusta asiasta voi lukea lisää täältä.

Lähde: Basket.fi