Pelinrakentajansa Edon Maxhunin, 25, mukaan Susijengi haki vuoden takaisissa Prahan ja Berliinin EM-kisoissa ”positiivista kiukkua” joukkueeseen kohdistuneista epäilyistä ja päättikin kisansa parhaaseen tulokseen yli 50 vuoteen. Sama näyttämisen halu toimii Susijengin johtotähtenä myös perjantaina käynnistyvissä Aasian MM-kisoissa.

Maxhuni muistaa elävästi, kuinka vuosi sitten Prahasta Berliinin EM-jatkopeleihin selvittyään Susijengi sai lukea niin sosiaalisesta kuin perinteisestäkin mediasta varsin epäileviä puheenvuoroja joukkueen mahdollisuuksista selvitä jatkoon NBA- ja Euroliiga-pelaajilla täyteen turboahdettua Kroatiaa vastaan.

– En tiedä, sanoiko sitä kukaan meille ihan suoraan, mutta jengi kuulosti aika skeptiseltä meidän mahdollisuuksien suhteen. Juteltiin siitä jätkien kanssa Kroatia-matsia odotellessa ja oltiin ihan, että hetkinen, näinkö vähän ne meihin luottaa. Ihan jokaiselle tuli siitä halu näyttää, mihin me oikein pystytään, Maxhuni maalailee Koripalloliiton sivuilla.

Voi olla, että suomalaisten urheilun ystävien tuoreessa muistissa oli, että Susijengi oli hävinnyt nykymuotoiset EM-neljännesvälierät vuosina 2015 ja 2017 selvin lukemin ensin Serbiaa ja sitten Italiaa vastaan. Kolmas kerta kuitenkin sanoi toden: Kroatia jäi selkeästi lehdelle soittelemaan, kun Susijengi jyräsi päätösjaksolla Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon ensimmäistä kertaa 55 vuoteen.

EM-kisat ovat tänä vuonna vaihtuneet MM-kisoihin, mutta tietty sama asetelma säilyy. Olympiapronssimitalisti Australia, EM-pronssimitalisti Saksa ja MM-kisaisäntä Japani muodostavat Susijengin kanssa Okinawan E-lohkon, joissa suomalaisia pidetään jälleen kerran haastajina.

– Ainakin Twitterissä jengin mielipide tuntui olevan, että jos voitetaan Japani-ottelu, se on jo ihan hyvä saavutus. Kaikki kunnia Japanille, joka on vaarallinen koripallojoukkue, mutta me ollaan voitettu vielä pari pykälää parempia joukkueita aiemminkin, Maxhuni jatkaa.

– Me joukkueena yritetään ammentaa tällaisesta altavastaajan asemasta sitä samaa positiivista kiukkua ja todistaa, että on meistä itsestä kiinni, miten pärjätään tässä turnauksessa.

Koko haastattelu löytyy täältä.

Lähde: Basket.fi