Tigers Tübingenin Bundesliigaan valmentanut Daniel Jansson on valittu Saksan ProA:n vuoden valmentajaksi. Valinta oli Janssonille toinen peräkkäinen.

Suomalainen valmennusosaaminen on kovassa huudossa Euroopan koriskentillä ja Jansson jatkaa suomalaisvalmentajien palkintokavalkadia. Aiemmin Tuomas Iisalo palkittiin sekä Bundesliigan että Mestarien liigan parhaana valmentaja ja Anton Mirolybov pokkasi Itävallan parhaan valmentajan palkinnon.

Jansson palkittiin ProA:n parhaana myös viime kaudella ja lisäksi palkintokaapista löytyvät myös ProB:n ja U19-sarjan NBBL:n vuoden valmentajan tittelit.

Jansson johdatti Tigers Tübingenin kolmannella kaudellaan nousuun. Viime vuonna joukkue olisi myös ansainnut pelillisesti nousun, mutta seura ei tuolloin hakenut liigalisenssiä. Tällä kaudella se haki lisenssiä ja tulee sen myös saamaan.

ProA:sta nousee kaksi parasta joukkuetta, joten finaalipaikan varmistuminen riitti nousuun. Tigers hävisi toisena vuotena peräkkäin finaalin, kun Vechta oli lopulta kahden ottelun yhteistuloksella parempi niukasti 151-144.

Lähde: Basket.fi