Petteri Koponen joutui syyskuun alussa auto-onnettomuuteen, joka viivästytti Susijengin takamiehen liigadebyyttiä Barcelonan riveissä kuukaudella. 28-vuotias suomalaispelaaja palasi vasta reilu viikko sitten katalonialaisten pelaavaan kokoonpanoon.

Tähän mennessä Koponen on pelannut neljässä ottelussa, joista kaksi oli Euroliigaa. Suomen maajoukkueen runkopelaaja myöntää, että vireessä on vielä aivotärähdyksen jäljiltä hakemista.

– Yritin palata onnettomuuden jälkeen mahdollisimman nopeasti rytmiini. Ongelmana oli, että meillä oli niin paljon pelejä, ettei minulla ollut aikaa harjoitella, Koponen kertoi FIBA:n haastattelussa.

Koponen pelaa myös tällä viikolla kaksi ottelua. Ensimmäinen niistä on edessä torstaina Euroliigassa liettualaista Zalgiris Kaunasia vastaan. Lauantaina puolestaan pelataan ACB-liigaa Murcian vieraana.

Barcan päävalmentaja Georgios Bartzokas odottaa Koposesta seuralle tärkeää palasta, mutta vireen palautuminen vie aikansa.

– Yritämme löytää hänen parhaan vireensä. Se ei ole kuitenkaan helppoa, sillä pelit ACB-liigassa ja Euroliigassa ovat kovia. Uskon kuitenkin Koposen parantavan päivä päivältä.