Golden State Warriors on asettanut koripallomaailman standardin uusiin ennätyksiin. Ehkä tyhmin käynnissä oleva Twitterissä käynnissä oleva väittely on:

”Kumpi voittaisi: 1996 Chicago Bulls vai 2017 Golden State Warriors?”

Koripallo kehittyy taidollisesti, fysiologisesti ja taktisesti kokoajan. Fakta on, että edes 1992 Dream Teamillä ei olisi mitään palaa Warriorsia vastaan, ihan sama pelattaisiinko 2010-, 1990- vai 1890 –luvun säännöillä.

Moni oletti, että kun Warriorsin asettama taso on tällä hetkellä niin tolkuttoman korkea, moni joukkue alkaisi vain rakentamaan tulevaisuutta varten; Golden State Warriors –dynastian jälkeiselle aikakaudelle.

Mitäpä vielä! Läntisen konferenssin joukkueet ovat käyneet läpi koko alkukesän entistä kiivaampaa aseistaumisvääntöä toistensa kanssa. Itäisestä konferenssista supertähdet Jimmy Butler (Chicagosta Minnesotaan), Paul George (Indianasta Oklahoma Cityyn), Paul Millsap (Atlantasta Denveriin) ja kohta myös ilmeisesti Carmelo Anthony (New Yorkista Houstoniin?) kaikki hyppäsivät läntisen konferenssin organisaatioihin. Lännestä ainoastaan Gordon Hayward (Utahsta Bostoniin) teki vastaavanlaisen loikkauksen vastapalloon.

Sen lisäksi ainoat edes teoreettiset haastajat Golden Statelle – San Antonio Spurs ja Houston Rockets – vahvistuivat kovilla lisäyksillä (Rudy Gay, San Antonio & Chris Paul, Houston).

Itä sen sijaan on entistä heikompi. Boston Celtics (Hayward ja vasta dräftätty Jayson Tatum) sekä Toronto Raptors (C.J. Miles) ovat pudotuspelijoukkueista olleet sentään jossain määrin markkinoilla aktiivisia. Molempien joukkueiden kuolinisku tulee kuitenkin – jälleen – olemaan Kuningas Lebron James. Kummallakaan joukkueella ei nimittäin ole mitään edes näennäisesti hyviä optioita vartioimaan Jamesia.

Kehittyneimmän joukkueen tittelistä taistelee Butlerin lisännyt, nuorten lupauksien Karl-Anthony Townsin ja Andrew Wigginsin ympärille rakennettu Minnesota Timberwolves sekä tulevaisuuden supertrion Markelle Fultz – Ben Simmons – Joel Embiid omaava Philadelphia 76ers. Heidän aika ei kuitenkaan ole aivan vielä..

Las Vegasin kesäliiga pyörii päivittäin, vaikka Lauri Markkasen Chicago Bullsilla on vapaapäivä sunnuntaina. Pelit jatkuvat Markkasen osalta maanantaina klo 13 (Suomen aikaa klo 23) kun vastaan asettuu Hanno Möttölän ex-seura Atlanta Hawks.

Näppituntumalla neljä suurinta puheenaihetta kesäliigasta jenkkimediassa on ollut Lonzo Ballin vaihtelevat esitykset, Markelle Fultzin taittunut nilkka (1-2 viikkoa sivussa), Jayson Tatumin huikea taso sekä Lauri Markkasen debyytti.

Mutta kesäliiga ei suinkaan ole NBA:n puhutuin aihe edes heinäkuussa. Spekuloiva analysointi viihdyttää urheilukansaa enemmän, kuin menneiden tapahtumien analysointi. Siksi pelaajamarkkinat on NBA-aihe numero yksi, jopa fanien keskuudessa kesäliigaotteluiden katsomossa.

 

Kristian Palotie