Anniina Äijänen, 24, aloittaa toisen kautensa ammattilaisena ja samalla Espanjassa, kun hän edustaa tulevalla kaudella Universitario de Ferrolia Liga Femenina 2:ssa.

Viime kaudella Äijänen pelasi Espanjan pääsarjassa Sedis Basquetin riveissä, joka ylsi lopulta välieriin saakka.

Äijänen pääsi Sedis Basquetissa maistamaan huippujoukkueen arkea. Vastuuta hän sai noin 10 minuutin keskiarvolla ja nyt hän haluaa päästä isompaan rooliin nykyjoukkueessaan.

– Viime kauden jälkeen halusin saada enemmän vastuuta ja minuutteja. Joukkueella on tavoitteet korkealla ja täällä on toimiva ympäristö. Voin kehittyä täällä pelaajana entistä enemmän ja vastuuta on luvassa, Äijänen kertoo Koripalloliiton verkkosivuilla.

Ferrol pelasi kaudet 2014-19 pääsarjassa sijoittuen parhaimmillaan runkosarjassa kolmanneksi. Viime kaudella joukkue jäi kuitenkin viimeiseksi ja putosi sarjaporrasta alemmas. Uuden nousun arkkitehdiksi palkattiin Lino Lopez, joka valmensi Ferrolia sen menestysvuosina ja viime kaudella hän oli Euroliiga-joukkue Avenidan peräsimessä. Nyt Lopez palasi kotikaupunkiinsa nostamaan seuraa takaisin huipulle. Ferrolilla on selvänä tavoitteena palata takaisin mahdollisimman nopeasti pääsarjaan ja Äijäsen mukaan siihen on kaikki edellytykset.

– En ole hirveästi seurannut tätä sarjaa aiemmin enkä tarkkaan tiedä tasoa, mutta on selvää, että tavoitteena on nousta takaisin liigaan. Kaikki tietävät sen. Meillä on tosi iskukykyinen joukkue ja meiltä löytyy aika paljon pituutta ja fyysisyyttä, Äijänen kuvailee.

Äijäsen tavoitteet kulkevat käsi kädessä joukkueen kanssa.

– Meillä on ollut 11 pelaajaa, joista yhdeksän on ollut harjoituskaudella terveenä, joten olemme pelanneet aika pienellä rotaatiolla. Sitä kautta kaikille on tullut vastuuta. Tykkään tosi paljon meidän pelitavasta ja haluan auttaa joukkuetta pärjäämään.

Lähde: Basket.fi