Susijengin Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vaikean vuoden jälkeen.

Täksi kaudeksi Madsenilla oli edessään uuden joukkueen etsintä eivätkä lähtökohdat rikkonaisen kauden jälkeen olleet kaikkein otollisimmat. Uusi seura lopulta löytyi juuri ennen kauden alkua Latviasta, kun hän teki VEF Riian kanssa sopimuksen.

Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon. Madsen on ottanut Riiassa koko ajan isompaa roolia. Loukkaantumisten tuoma ruosteisuus otteista on hiljalleen karissut pois, ja viimeiset viikot hän on ollut joukkueen ehdotonta parhaimmistoa sekä Mestarien liigan peleissä että Viron ja Latvian yhteisliigassa.

– Kaikki on alkanut hyvin. Seuralla oli tilanteeni tiedossa ja he ymmärsivät sen. He ovat olleet kärsivällisiä siinä, että pääsen täyteen pelikuntoon. Nyt olen päässyt harjoittelemaan täysipainoisesti. Alkukauteni oli vaisu ja heittoprosentit olivat huonot, mutta seuralta on löytynyt koko ajan luottoa. Hiljalleen olen päässyt taas täyteen pelikuntoon, Madsen iloitsee.

Pelikentän ulkopuolella Madsen on sopeutunut hyvin Latvian pääkaupungin elämänrytmiin.

– Riika on sopinut minulle hyvin. Täällä on tietenkin vähän erilainen ilmasto kuin Gran Canarialla, mutta kaupunki on vähän samantyylinen kuin Praha ja olen viihtynyt täällä hyvin. Saisi vain tulla lunta, kun nyt vain sataa ja on pimeää, naureskelee Madsen.

VEF Riika pelaa sekä Mestarien liigaa että Viron ja Latvian yhteisliigaa. Lisäksi VEF Riika pelaa vielä keväämmällä Latvian mestaruudesta. Riika on aloittanut Viron ja Latvian liigassa vahvasti voittamalla kaikki yhdeksän peliään.

Kolmesta sarjasta Madsen uskoo joukkueen pystyvän taistelemaan tosissaan ainakin kahdesta mestaruudesta.

– En epäile yhtään ettemmekö voisi voittaa Viron ja Latvian liigaa. Olemme Mestarien liigassa näyttäneet miten pystymme parhaimmillamme pelaamaan, ja jos saamme sen pelin tuotua sarjaan, niin meillä ei pitäisi olla ongelmia. Tämä on kuitenkin urheilua ja mitä tahansa voi käydä. Joukkueet voivat uudistua ja tulla loukkaantumisia. Jos kaikki menee kuitenkin hyvin, niin uskon meidän pystyvän voittamaan tällä kaudella ainakin kaksi mestaruutta. Se olisi aika kova juttu ja meillä on siihen kaikki mahdollisuudet.

Lähde: Basket.fi