Espanjan LEB Orossa pelattiin Copa Princesa de Asturias Unico, jossa kohtasivat runkosarjan ensimmäisen kierroksen kaksi parasta joukkuetta. Alex Murphy pääsi nostelemaan pelin päätteeksi pokaalia, kun Estudiantes kaatoi Leyma Corunan 80-72 (42-38). Murphy kuului joukkueensa avainpelaajiin 13 pisteen, kolmen levypallon ja syötön tilastoilla.

Espanjan liigassa Sasu Salin upotti tärkeän kolmen pisteen heiton päätösneljänneksen alussa, jonka avulla Teneriffa sai revittyä eroa Murciaan joka kesti lopulta loppuun saakka. Teneriffa otti tärkeän 75-73 (35-29)-voiton Salinin kasatessa viisi pistettä, syötön ja riiston.

Elias Valtonen oli hyvässä iskussa, kun Manresa otti selvän 83-68 (40-28)-voiton Breoganista. Valtonen heitti 10 pistettä, kahmi kolme levypalloa ja teki vastustajan heittoaikeet tyhjiksi kertaalleen. Teneriffa ja Manresa ovat tasapisteissä sijoilla 7-10.

Alexander Madsen oli ensimmäistä kertaa Andorran avausviisikossa, mutta Joventut Badalona haki pisteet 86-79 (35-37)-voitolla. Madsen oli joukkueensa levypallokuningas seitsemällä levypallolla ja tilastot karttuivat myös kahdesta pisteestä ja syötöstä. Andorra on 14.

Ranskassa Mikko Larkas veti pidemmän korren suomalaisvalmentajien kohtaamisessa, kun Larkaksen apuvalmentama Strasbourg kaatoi Tuomas Iisalon luotsaaman Paris Basketballin 89-86 (41-41). Mikael Jantunen pussitti pariisilaisille kahdeksan pistettä, nappasi neljä levypalloa ja antoi yhden syötön.

Heikko kolmas neljännes (15-27) koitui Le Portelin kohtaloksi isännöidessään Nanterreä. Vierasjoukkue pääsi lopulta juhlimaan 84-72 (41-39)-voittoa Edon Maxhunin tilastoidessa Le Portelille kolme pistettä ja kolme syöttöä.

Paris Basketball on sarjassa neljäntenä, Strasbourg nousi yhdeksänneksi ja Le Portel putosi sijalle 12.

Viron ja Latvian yhteisliigassa Kalev/Cramo jatkoi voittojen tiellä kaatamalla paikallisottelussa TalTechin 81-63 (44-34). Severi Kaukiainen auttoi joukkuettaan kolmella pisteellä, neljällä levypallolla, viidellä syötöllä ja kahdella riistolla.

Liettuan liigassa Henri Kantonen ja Daniel Dolenc pääsivät haastamaan Euroliiga-joukkue Zalgirista, joka oli kotonaan parempi 103-75 (49-31). Kantoselle kertyi ottelussa kaksi pistettä, neljä levypalloa, syöttö ja kolme riistoa. Dolencin ainoaksi tehomerkinnäksi jäi yksi levypallo. Mazeikiai pitää sarjassa seitsemättä sijaa.

Japanin liigassa Erik Murphy vietti kahden tappion viikonloppua, kun Sendai 89ers hävisi Nagoya Diamond Dolphinsin vieraana. Ensimmäisen kohtaamisen Nagoya vei nimiinsä 89-85 (50-51) Murphyn saadessa neljä merkintä sekä piste- että levypallotilastoihin ja lisäksi hän torjui kertaalleen vastustajan heiton.

Toisessa pelissä 89ers piti ohjaksia käsissään aina päätösneljännekselle asti, mutta sen jälkeen kotijoukkue iski ison vaihteen silmään ja vei viimeisen kympin 23-12 ja voitti ottelun 82-73 (44-43). Tällä kertaa Murphyn tilastoriville merkittiin kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto.

89ers on itäisessä lohkossa kuudentena.

Puolan kakkosliigassa Radom hävisi Bydgoszczin vieraana 64-93 (37-51). Mikael Laihonen tilastoi Radomille kuusi pistettä ja kuusi levypalloa.

Lassi Tuovin Bologna katkaisi Napolin voittoputken Italian liigassa, kun Bolognan nappasi 101-89 (53-48)-voiton. Bologna jatkaa sarjassa kolmantena.

Saksan Bundesliigassa Daniel Jansson pääsi paukuttelemaan entiselle seuralleen, kun hän käskytti Tigers Tübingenin 97-76 (56-48)-voittoon Ulmista. Voitto oli Tigersille kauden viides ja se jätti putoamispaikan kahden voiton päähän.

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentama Crailsheim joutui kovan paikan eteen, kun se kohtasi Bayern Münchenin vieraskentällä. Bayern oli kotonaan vahvempi vieden pelin nimiinsä 98-81 (52-38). Crailsheim on sarjassa viimeisenä.

Saksan ProB:ssä Valtteri Mervolan 13 pistettä, kaksi levypalloa ja seitsemän syöttöä eivät riittäneet siivittämään Ehingen Urspringia voittoon Oberhahing Tropicsia vastaan, kun Ehingen hävisi kotonaan 61-85 (27-43). Ehingen on etelälohkossa juuri putoamisrajan yläpuolella.

Miikka Sopasen valmentama Herford puolestaan taipui Bernaulle 85-98 (43-43). Bernaun vahva viimeinen neljännes (31-16) petasi joukkueelle voiton. Herford on etelälohkossa 12.

Itävallan liigassa Swans Gmunden päihitti Oberwart Gunnersin 81-73 (34-39). Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama joukkue pitää sarjassa toista sijaa.

Lähde: Basket.fi