Aapeli Alanen St. Pöltenin sankari

© Kuva: Juha Tamminen

Aapeli Alanen oli St. Pöltenin sankari Itävallan liigassa upottamalla voittoheiton sisään viime sekunnilla. Aatu Kivimäen vahvat edesottamukset saivat jatkoa ja lisäksi Elias Valtonen, Edon Maxhuni, Murphyn veljekset sekä Shawn Hopkins ylsivät kaksinumeroisille.

Alanen oli St. Pöltenin ykkösnimi kun hän heitti voittokolmosen sisään viimeisellä sekunnilla 80-78 (35-43)-voitossa Vienna DC Timberwolvesia vastaan. Alanen pommitti 21 pistettä ja koristeli tilastojaan vielä kahdeksalla levypallolla, syötöllä ja kahdella riistolla. Voitto oli samalla St. Pöltenille kauden ensimmäinen.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon luotsaama Baskets Bonn otti kauden neljännen voittonsa kaatamalla Niners Chemnitzin 76-67 (25-29).

Aatu Kivimäen loisto-otteet Saksassa saivat jatkoa, kun hän heitti 18 pistettä, otti neljä levypalloa, syötti viidesti ja nappasi hatuiksi vielä neljä riistoa, kun Tigers Tübingenin hieno alkukausi sai jatkoa 85-75 (42-36)-voitolla Karlsruhe Lionsista. Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers on nyt sarjassa toisena viiden voiton ja kahden tappion saldolla.

Espanjan liigassa Teneriffa nousi 84-81 (38-42)-voittoon Obradoirosta. Teneriffa oli ottelussa pariin otteeseen köysissä, mutta ratkaisi voiton viimeisellä sekunnilla, kun Kyle Wiltjer pussitti Sasu Salinin syötöstä voittokorin. Salin sai tilastoihinsa kaksi pistettä, yhden levypallon ja neljä syöttöä. Emir Sulejmanovic kokosi kuusi pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Teneriffalla on nyt viisi voittoa ja kolme tappiota.

Elias Valtonen oli jälleen vireessä 13 pisteellä, kuudella levypallolla ja syötöllä, kun Manresa voitti Bilbaon 87-79 (45-40). Manresa on voittanut puolet kahdeksasta ottelustaan.

Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi Ranskan liigassa jatkui 83-76 (39-33)-voitolla Pau-Lacq-Orthezista. Voitto oli Strasbourgille kolmas viidestä pelistä.

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sablesin vaikea alkukausi sai jatkoa, kun se hävisi Cergy Pontoiselle 63-68. Dolenc kasasi viisi pistettä ja neljä levypalloa. Les Sablesilla on kaksi voittoa ja kuusi tappiota.

Heroes Den Boschin puhdas tili säilyi Belgian liigassa 93-78 (49-29)-voitolla Aris Leeuwardenista. Edon Maxhuni tilastoi 13 pistettä, levypallon, viisi syöttöä ja kolme riistoa.

Puolan liigassa Carl Lindbomin Sopot hävisi Slask Wroclawille 67-77 (38-33). Lindbomille kirjattiin seitsemän pistettä ja kolme levypalloa.

Erik ja Alex Murphyn Fukushima Firebonds putosi Japanin cupista hävitessään Levanga Hokkaidolle 76-92 (33-43). Murphyt olivat joukkueensa parhaimmistoa, kun Erik tilastoi 12 pistettä, viisi levypalloa ja syötön Alexin kompatessa 11 pisteen, kahdeksan levypallon, kolmen syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla.

Islannin liigassa Shawn Hopkins heitti Stjarnanille 12 pistettä ja sai kaksi merkintää levypallo- ja syöttötilastoihin, kun Thor AK kaatui numeroin 94-68 (37-34). Stjarnanilla on nyt kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Lähde: Basket.fi


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.