HBA-Märskyn pelinrakentaja Lassi Nikkarinen, 20, siirtyy ensi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistoparketille Montana State Universityyn. Suomen nuorisomaajoukkueiden luottopeluri tehtaili päättyneellä kaudelle HBA:lle keskimäärin 13,2 pistettä, 3,4 levypalloa, 4,4 syöttöä ja 2,4 riistoa ottelua kohden.

187-senttinen ToPo Juniorit -kasvatti on pelannut urallaan 71 nuorten maaottelua, joista viimeisimpänä viime kesän 20-vuotiaiden EM-kotikisoissa Helsingissä. Urallaan Nikkarinen on juhlinut B-poikien Suomen mestaruutta kauden 2012/2013 päätteeksi.

– Upea asia Lassille! Siirtyminen yliopistokentille Yhdysvaltoihin on ollut Lassin ykkössuunnitelma Märskystä valmistautumisen jälkeen ja totta kai hienoa, että asiat loksahtelivat parhain päin, HBA-Märskyn päävalmentaja Antti Koskelainen kertoo.

– Rekrytoitumisessa I-divarin kouluun etsitään luonnollisesti win-win-tilannetta, ja joskus tämä vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, niin pelaajilta kuin hänen valmentajilta ja tukijoukoiltaan. Montana State etsi joukkueeseensa pelinrakentajaa, joka pystyy puolustamaan koko kentällä ja auttamaan joukkuetta paremmaksi hyökkäyspäässä.

– Moni entinen joukkuekaveri on mennyt Yhdysvaltoihin ja puhunut paljon hyvää, niin siitä en lisääntynyt into päästä itsekin sinne pelaamaan. Siellä on hyvä ottaa seuraava steppi ihmisenä ja pelaajana, Nikkarinen kommentoi.

Montana State pelaa NCAA:n ykkösdivisioonassa Big Sky -konferenssissa. NCAA-lopputurnaukseen Montana State on selvinnyt historiansa aikana kolmesti (1951, 1986, 1996).

– Heillä oli vaihtoehdoista selkein tarve minun tyyliselle pelaajalle ja koin, että siellä saan oikeanlaisen haasteen pelaajana kehittymiseksi, Nikkarinen kertoo.

– Etukäteiskeskustelut Lassin ja Montana Staten valmennuksen välillä sekä vierailu paikan päällä vahvistivat molempien osapuolien näkemyksiä toisistaan ja päätös sitoutumisesta tuli lopulta selkeäksi ja helpoksi, Koskelainen sanoo.

– Tästä kaikesta iso hatunnosto jälleen kerran myös Hannolle, jonka panos rekrytointiprosessin koordinoinnissa oli korvaamaton, Koskelainen kiittää HBA-Märskyn apuvalmentaja Hanno Möttölää.

Lähde: Koripalloliiton sivut.