Suomen 18-vuotiaitten poikien maajoukkue kärsi EM-avauksessaan Kreikassa niukan tappion Kroatialle Kroatialle lukemin 55-60 (30-33).

Suomella oli mahdollisuus napata voitto ykköskorin joukkueesta, kun kaksi minuuttia ennen loppusummeria suomalaiset kirivät eron neljään 50-54. Teemu Suokkaan taitava viimeistely ja Thomas Exaucian heittämä kolmonen levyn kautta kavensivat vielä eroa, mutta Kroatia teki tarvittavan vapaaheittoviivalta korjatakseen voiton nimiinsä.

– Meidän puolustus- ja levypallopeli antoivat mahdollisuuden taistella voitosta, mutta valitettavasti vielä tänään hyökkäys ei ollut sillä tasolla, että pystyimme nappaamaan voiton, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski sanoi Basket.fi:lle.

– Ensimmäisellä ja kolmannella jaksolla meillä oli etsikkoaikamme. Pystyimme pitämään vastustajan pienissä pisteissä, mutta emme pystyneet kääntämään stoppeja pisteiksi tulostaululle.

Suomen parhaat pistemiehet olivat ensimmäisellä puoliajalla erityisesti onnistunut Suokas (12/3/3 syöttöä) ja peräti seitsemän riistoa kahminut Erik Sajantila (10/3/4 syöttöä).

Suomen pelit jatkuvat sunnuntaina, kun vastaan tulee Espanja.