18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kaatoi Latvian toistamiseen

© Kuva: Getty Images

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen kahden valmistavan maaottelun viikossa juhlittiin toistamiseen voittoa, kun Sudenpennut venyi vakuuttavaan 90-73 (45-24) -voittoon Latviasta Kisakallion Susi Training Centerissä.

Loistokkaan toisen puoliajan keskiviikkona pelannut Suomi jatkoi siitä, mihin edellispäivänä jäi. Intensiivinen puolustus piti latvialaiset ahtaalla ja hyökkäyspäässä joukkue sai onnistumisia laajalta rintamalta. Latvia jäi pureskelemaan kynsiään ollen puoliajalla 21 pistettä takana.

EM- ja MM-kisoja myöten kolunnut Latvia pyristeli läpi toisen puoliajan, mutta ei missään vaiheessa onnistunut kirimään eroa alle kymmenen pisteen.

– Kun alla on selkeä voittoa ja puoliajalla johdetaan 21 pistettä, niin se on tietyllä tavalla inhimillistä, että voi jäädä hyvänolontunne päälle. Mutta ei siinä mitään, klaarattiin lopulta peli todella hienosti, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso toteaa Koripalloliiton sivuilla

– Käänsimme homman meidän eduksi hyvillä puolustuksilla sekä suhteellisen maltillisella ja järkevällä hyökkäyksellä.

Suomen kärkinimiin kuuluivat jälleen Awak Kuier (23/6/4 torjuntaa), Janette Aarnio (11/5/5 syöttöä) ja Saga Ukkonen (16/2). Kolmikon ohessa suureen rooliin nousi Meri Damoiseaux (13/6/7 syöttöä), joka oli komean tilastorivinsä lisäksi susipuolustuksen ruumiillistuma.

Lähde: Basket.fi

>>> Erikoistarjous rajoitetun ajan: Lunasta 20€ liveveto + 100% talletusbonus!