Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa.

Suomi hävisi päätöspelinsä Bulgarialle. Suomi hävisi ottelun koriluvuin 91-74 (44-32) ja sijoittui tappion vuoksi kymmenenneksi.

– Emme löytäneet viimeiseen peliin oikeata energiatasoa joukkuetasolla. Vastustajalla oli muutama kova yksilö, jotka tekivät koreja tarvittaessa. Sillä he pääsivät karkuun ja voittivat pelin, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi Basket.fillä.

Bulgariaa vastaan Suomen korkeimmista pisteistä vastasivat Sara Bejedi (22/3/6 syöttöä), Kia Vaalavirta (11/3/3/3 riistoa) ja Elina Arike (11/10).

– Ehkä tänä vuonna tietyllä tavalla isoin oppi oli se, että kuinka tärkeitä jokainen pallonhallinta on, kun alkulohko on tiukkoja. Yhtään pallonhallintaa ei voi ottaa löysästi, kun niillä voi olla kauaskantoisia vaikutuksia.

– Kaiken kaikkiaan koko kesän kaliberilla pelasimme hyviä joukkueita vastaan voittaen 15 ottelua ja häviten neljä. Turnausmenestys ei ollut sitä mitä haettiin, joten siinä mielessä se on pettymys. 15/4-saldo näyttää kuitenkin sen, että meillä on mahdollisuus voittaa kenet tahansa Euroopassa. Nyt pitää vain löytää se tasaisuus pallonhallinnoissa ja peleistä toiseen, jotta turnaustasolla tulee myös menestystä ja pystymme nousemaan.

 

Lähde: Basket.fi