Susijengin Petteri Koponen kertoo Ylen haastattelussa, että ovi Pohjois-Amerikan NBA-liigaan on edelleen auki.

Koposen alkukausi Barcelonassa oli valmentaja Sito Alonson alaisuudessa hankala vähäisen peliajan vuoksi, mutta serbivalmentaja Svetislav Pesicin otettua ohjat Koponen nousi jälleen luottomieheksi.

Barcelonan kausi päättyi välieriin, kun Baskonia raivasi tiensä finaaleihin otteluvoitoin 3-1. Barcelonassa hyvin viihtyvä Koponen on halukas jatkamaan seurassa, mikäli Barcelona haluaa käyttää suomalaisen sopimuksessa olevan option.

– Olemme jutelleet Barcelonan kanssa jatkosta, mutta heilläkään ei ole tiedossa, kuka joukkuetta valmentaa. Kuviot ovat siis ihan auki tällä hetkellä sen suhteen, missä ura jatkuu. Tämä on yksi urheilijan jännistä hetkistä, Koponen kommentoi Ylelle.

Vuonna 2007 Koposen nimi huudettiin ensimmäisenä suomalaisena NBA:n varaustilaisuuden 1. kierroksella. 30-vuotias Koponen haluaa katsoa NBA-kortin, mikäli Barcelona jättää option käyttämättä.

– Sanoin agentilleni, että kartoittaa myös NBA:n kiinnostuksen, jos pelit eivät jatku Barcelonassa. Olisi se aika mielenkiintoista, jos lähtisi vanhoilla päivillä käymään vielä NBA:ssa. Missään nimessä en ole sulkenut sitä pois, Koponen kertoo.

Ylen uutinen.