Salon Vilpas teki seurahistoriaa perjantai-iltana, kun se kaatoi Kauhajoen Karhun välieräsarjan seitsemännessä ottelussa ja selvitti tiensä ensimmäistä kertaa Korisliigan finaaleihin. Salohallin 2315 katsojaa saivat todistaa komeaa 79-66 (41-25) –kotivoittoa, joka sinetöi samalla Vilppaalle sen seurahistorian ensimmäisen SM-tason mitalin.

Vilppaan voitolle lyötiin alkutahdit jo ottelun avausjaksolla, isäntien ilmatiiviin puolustuksen pitäessä kauhajokiset ilman pelitilannekoria 5 minuuttia ja 20 sekuntia, rynnistäen porteista 9-0 –johtoon. Myös avausjakson toinen puolikas oli salolaissävytteinen, Vilppaan johtaessa avauskympin jälkeen 25-17.

Toisella jaksolla Vilpas venytti eroa entisestään ja puoliajalle isännät pääsivät jo 16 pisteen karkumatkalta. Ottelun ratkaisu nähtiin kamppailun kolmannella jaksolla. Vilpas tuli pukuhuoneesta terävällä jalalla ja nousi Okko Järven johdolla jakson puolivälissä jo ratkaisevaan 54-31-johtoon.

Karhu viritteli vielä kiriä päätösjaksolla, nousten Joonas Lehtorannan kolmosella 14 pisteen päähän. Karhu sai kahdesti heiton ilmaan jolla se olisi kuronut eron jo 11 pisteeseen, mutta Vilppaan puolustus piti vierailijoiden yritykset korirautojen ulkopuolella. Järven ja Al’lonzo Colemanin korit venyttivät kotijohdon jälleen 17 pisteeseen, eikä Karhu saanut tuota eroa kurottua enää loppulukemia 79-66 pienemmäksi.

– Voitto pohjustui taas puolustuspäässä. Saimme pidetyksi Karhun pienissä pisteissä, kuten aiemmissakin kotipeleissä, totesi Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo Koripalloliiton sivuilla.

Coleman operoi isännille tupla-tuplan 18 pisteellä ja 19 levypallolla, jakaen myös 4 koriin johtanutta syöttöä. Vilppaan hyökkäyksen moottori Juwan Staten heitti 6 pistettä ja jakoi 8 koriin johtanutta syöttöä. Kaksinumeroisille pisteille itsensä Vilppaan miehistöstä heittivät Colemanin lisäksi Mikko Koivisto (12), Järvi (11), Juho Nenonen (10) ja Michael Pounds (10/4 syöttöä).

Karhun riveistä kovinta jälkeä tappiosta huolimatta tekivät Austin Hollins (20), Unruh (13( ja härkämäinen Devonne Giles (8/6/3 syöttöä).