Korisliigan runkosarjan voittoa pikkuhiljaa varmisteleva Salon Vilpas oli vahva kotijoukkue myös Joensuun Kataja Basketin vieraillessa Salohallissa. Vilpas voitti lopulta selvin lukemin 96–78 (44–40).

Yli 1700 katsojan edessä ihastuttanut Vilpas johti ottelua lähes koko 40-minuuttisen ajan. Ilman Ilari Seppälää ja Daniel Mullingsia Saloon matkannut Kataja ei pysynyt lopulta heittovoimaisen Vilppaan mukana.

Yksi ottelun käännekohdista oli Vilppaan Henri Kantosen kolmannen jakson päättänyt kolmonen omalta puoliskolta. Kantosen onnekas kolmonen kasvatti kotijohdon kahdeksaan pisteeseen ennen päätösjaksoa.

Vilppaan koko ottelun sankariksi nousi jatkuvasti otteitaan parantava Jack Gibbs (30/2/6s). Gibbs osui kaaren takaa komeasti seitsemän kertaa. Brandon Taylor (16/6) ja Teemu Rannikko (12/4/3s) säestivät Gibbsin heittoshow’ta tyylikkäästi.

Hieman vajaamiehisen Katajan ykkönen oli pelintekijä Vincent Simpson (16/5/7s). Adrian Diaz (11/11) kasasi tililleen tupla-tuplan. Matias Ojala (12/8) suoriutui entisessä kotisalissaan oivallisesti. Topias Palmin (10/2/5s) sihti oli tällä kertaa hieman hukassa.

Vilppaalle voitto oli jo kahdeksas peräkkäinen kotiparketilla. Kiivaasti kotietua havittelevalla Katajalla on runkosarjaa jäljellä vielä kymmenen ottelua.

Vilpas matkaa keskiviikkona Uuteenkaupunkiin. Kataja saa maanantaina vieraakseen Tampereen Pyrinnön.

Lähde: Koripalloliiton sivut.