Vilpas esittäytyi ensi kertaa kotiyleisölleen viikonloppuna Hanhivaara-turnauksessa. Korisliiga starttaa vajaan kahden viikon päästä ja Ville Tuomisen ryhmän peli näyttää etenevän oikeaan suuntaan. Joukkueen pelityyli eroaa selvästi viimevuotisesta ja punanutut esittivät syksyn avauspeleissään vauhdikasta menoa. Vastustaja otetaan kiinni heti ylhäältä, hyökkäykset irtoavat välittömästi levypallon jälkeen ja coach Tuomisen pyörittää miehistöään laajasti.

Perjantaina Vilpas kaatoi TLU/Kalevin Mikko Koiviston huikealla heittopelillä 97-94 (38-50). Avauspuoliaika meni vielä jännitystä karistellessa ja Kalev karkasi 12 pisteen johtoasemaan. Kolmannella jaksolla sitten rytmi löytyi. Koivisto pommitti kolmesti putkeen kaaren takaa ja jakso Vilppaalle 30-17. Loppuhetkillä ottelu näytti päättyvän tasanumeroihin, mutta viimeinen hyökkäys piirrettiin Koivistolle, joka säkitti viimeisen kolmosen summerin soidessa liki kymmenestä metristä pussin pohjaan.

Vilpas lähti päätöspeliin Lahtea vastaan ilman Juho Nenosta ja Kalev-pelin tuoksinnassa aivotärähdyksen saanutta Riku Lainetta. Keväällä Korisliigaan paluun tehnyt Lahti Basketball piti Vilpasta ahtaalla avauspuolikkaan (38-36) ajan, mutta perjantaiseen tapaan kolmas jakso (21-10) käänsi ottelun Vilppaalle. Loppunumerot olivat 76-71 ja nuorisoketjusta Leevi-Matias Taimela ja Tuukka Juntunen saivat ensiminuuttinsa.

Vilppaan parhaana palkittiin mainion turnauksen pelannut DJ Laster (20/12).

– Laster pelasi tosi hyvän viikonlopun ja McNeace on koko ajan enemmän oikeissa paikoissa, arvioi valmentaja Tuominen Vilppaan sivuilla.

Takakentällä maestro Teemu Rannikko saa hyvää tukea ja lepoa Aatu Kivimäeltä ja Henri Kantoselta eikä jenkkipointtia kaivata. Laituriosastolla Koiviston käsi käy yhä kuumana ja omaa erikoisosaamistaan tuovat peliin Tim Coleman ja Reggie Dillard.

– Colemanilla on ollut pieniä vaivoja ja Reggie tekee pyyteetöntä duunia hyvällä asenteella. Hän tekee meidän pelaamisesta helpompaa. Palataan maanantaina treeneihin ja katsotaan, mikä on meidän vaivaisten tilanne, Tuominen pohti.

Vilppaan harjoituspelit jatkuvat keskiviikkona Tampereella, jossa vastaan asettuu Pyrintö kello 18:30. Korisliiga-avaus on käsillä lauantaina 28. syyskuuta, jolloin Kouvot saapuu Salohalliin.