Korisliigan kestomenestyjä Vilpas siirtyi tälle kaudelle Ville Tuomisen komentoon ja joukkue on päässyt treenaamaan yhdessä vajaan parin viikon ajan. Elokuun puolivälin jälkeen Helsingborgista Saloon rantautunut Tuominen on päässyt nautiskelemaan menosta parin treenin päivätahdilla ja vauhtia on Salohallin parketilla riittänyt.

Tuominen kertoi Vilppaan sivuilla, miten on kotiutunut uuteen ympäristöön.

– Aina kun ympäristö muuttuu, vastaan tulee uuttaa ja ihmeellistä. Tosi hyvin olen sopeutunut ja tässä on paljon ihmisiä ympärillä, jotka ovat siinä auttaneet. Tällaista joukkuetta on ilo valmentaa. Jätkät ovat itseohjautuvia ja treenaavat hyvin, joten itse saan valmentajana keskittyä oikeisiin asioihin, Tuominen kehui.

Samalla hän selitti, miten Tuomisen Vilpas eroaa viime kauden Vilppaasta.

– Tarkoitus on, että pelissä on paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Mennään tosi kovalla intensiteetillä ja ollaan molemmissa päissä aggressiivisia. Meidän pelaajamateriaali on tähän pelitapaan erittäin sopiva ja onneksi siellä on yksi isähahmo, joka sitten vähän rauhoittelee, jos nuoremmilla lähtee laukalle, Tuominen hymyili.

Uudet amerikkalaisvahvistukset ovat antaneet positiivisen vaikutelman valmentajalle.

– Todella mukavia jätkiä kaikki. He tulevat hyvin toimeen muiden kanssa, tekevät töitä ja kuuntelevat. Ensivaikutelma on oikein hyvä.