Vilma Kesänen pelaa tällä kaudella Espanjan kakkostasolla Barakaldossa.

Espanja on Kesäselle, 31, tuttu ympäristö, sillä hän on pelannut maassa jo kolmena aiempana kautena. Kausina 2015-17 hän pelasi Ferrolissa ja seuraavana kautena Real Canoessa.

– Tykkään Espanjasta ja koriksesta täällä. Lisäksi tuli hyvä tarjous, Kesänen avaa päätymistään takaisin Espanjaan Koripalloliiton verkkosivuilla.

Kesäsen viime kausi meni Islannissa reykjavikilaisen KR:n riveissä. Hän oli joukkueensa ehdottomia avainpelaajia kirjauttamalla muutamaan otteeseen jopa täydet minuutit pelikentällä.

– Se oli tosi hyvä kausi ja mahtava kokemus. Pelasin pääosin uutta pelipaikkaa ja sitä myöten tuli mukaan ripaus uutta korintekovoimaa ja aseita. Nyt on hyvä lähteä pelaamaan taas pointtina tähän kauteen.

Barakaldo lähtee kauteen sarjanousijana. Kokeneena pelaajana Kesästä odottaa taas iso tontti joukkueessa.

– Minulla on tiedossa iso ja tärkeä rooli pelinjohtamisessa sekä tuon kokemusta joukkueeseen. Toimin eräänlaisena valmentajana kentän puolella, Kesänen valottaa.

– Seuran ensimmäinen tavoite on vakiinnuttaa paikka sarjassa. Mielestäni se on hyvä ja realistinen tavoite. Pystymme saamaan jalkeille kilpailukykyisen joukkueen tähän sarjaan. Ainoa huoli on se, ettei joukkue ole ihan niin valmis ja meillä on ollut muutamia loukkaantumisia jonka vuoksi valmistautumiskausi on ollut vähän repaleinen.

Kesänen kuuluu siihen kaartiin, joka on pelannut jo usean kauden ajan ulkomailla ja hän saa seurakseen Espanjaan tällä kaudella kolme nuorta suomalaispelaajaa, jotka ovat vasta ottamassa ensiaskeleitaan ammattilaispelaajana.

– On niin hauskaa, että nyt on muitakin suomalaisia ja kaikki vieläpä samassa lohkossa. Aiemmin olen ollut ainoa suomalainen, iloitsee Kesänen.

– Avausvastustajamme on vielä entinen seurani Ferrol ja Anniina [Äijänen] pelaa siellä. He ovat mielestäni lohkomme selkeä ennakkosuosikki ja nousu on heidän tavoitteensa, Kesänen heittää paineita Äijäsen ja Ferrolin suuntaan.

Lähde: Basket.fi