Edelliskauden Islannissa pelannut Vilma Kesänen, 30, palaa pelaamaan Espanjaan, jossa 173-senttinen takapelaaja on jo ehtinyt viettää jo kolme kautta. Peräti 85 naisten maajoukkueottelun konkari Kesäsen uusi joukkue on Ausarta Barakaldo, joka nousi keväällä Espanjan kakkostasolle.

Kesänen vietti viime kauden Islannin pääsarjassa KR:n riveissä, jossa taival päättyi välierissä. Pelintekijän paikalla tavallisesti nähty Kesänen pelasi uudella pelipaikalla heittävänä takapelaajana, ja varsinkin pudotuspeleissä pistetehtailu oli huimaa. Runkosarjassa Kesänen heitti keskimäärin 8,3 pistettä, mutta pudotuspeleissä Kesänen säkitti jo 19,3 pistettä per ottelu.

– Islannissa oli todella hyvä kausi ja tykkäsin olla siellä. Oli mahdollisuus myös jatkaa siellä, mutta halusin maisemanvaihdoksen lähemmäksi Espanjaa. On hienoa palata. Tykkään sekä maasta että koripallosta, jota siellä pelataan, Kesänen kertoi Koripalloliiton sivuilla.

Kesäseltä löytyy ennestään kokemusta Espanjasta jo kolmen kauden verran. Kaudet 2015/16 ja 2016/17 Orimattilan Jymyn kasvatti pelasi Espanjan pääsarjaa Universitario de Ferrolin riveissä ja 2017/18 Liga Femenina 2:ssa Real Canoessa. Tuore joukkue Ausarta Barakaldo on sarjanousija.

– Uusi joukkue uudessa liigassa, mutta hyvännäköistä joukkuetta ollaan rakentamassa. Vastuuta riittää. Islannissa pelasin kakkospaikkaa melkein koko kauden, niin nyt olisi edessä taas pelinrakentajan hommia, Kesänen sanoo.

Liga Femenina 2:ssa riittää tällä kaudella suomalaispelaajia. Sarja on jaettu kahteen lohkoon, joista A-lohkossa pelaavat Kesäsen lisäksi Anniina Äijänen (Ferrol), Helmi Tulonen (Celta) ja Elina Koskimies (Ibaizabal).

Kesänen on kerännyt urallaan täytettä palkintokaappiinsa muun muassa kahdella Suomen mestaruudella, kolmella cup-voitolla, Naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaajan palkinnolla (2008/09) ja samana kautena Naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmän pelaajan tittelillä. Susiladiesissa Kesäselle on kertynyt edustuksia peräti 85 kappaletta.