Valmentaja kehui Susijengin debytantteja: ”Noin nuorison pitääkin mennä kentälle”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen koripallomaajoukkue kukisti Viron torstaina Tallinnassa pelatussa harjoitusmaaottelussa jatkoajan jälkeen 76-69.

Parannettavaa jäi voitosta huolimatta. Kokonaisuudessaan Susijengin peli oli alkuun tahmeaa. Puolustus oli silkkaa rautaa lähes koko ottelun, mutta korinteossa oli vaikeuksia – varsinkin kolmannella jaksolla, jonka Viro vei 14-6.

– Alku ja kolmas jakso olivat korinteollisesti nihkeitä. Puolustuksessa koko toinen puoliaika pelattiin ihan hyvin. Sillä puolustuksella me loppujen lopuksi väsytettiin Viro. Toki tarvittiin vähän onneakin siihen loppuun, että päästiin jatkoajalle, jolla sitten olimme selkeästi parempia, Susijengin valmentaja Mikko Larkas kertoi.

Suomen puolustuksesta kertoo paljon, että Viron heittoprosentit jäivät maltillisiksi. Virolaiset heittivät kotihallissaan kakkoset 16/49 (32%) ja kolmoset 8/24 (33%).

– Huomasi, että oli kesän ensimmäinen peli. Vähän hakemista molemmissa päissä kenttää. Meillä oli kokoonpano, jolla ei ole pelattu hirveästi yhdessä, niin se ehkä näkyi, mutta sitten kun löydettiin toimivat viisikot, niin päästiin rinnalle ja ohitse, Suomen kokenut Mikko Koivisto analysoi.

Debytanteista Hannes Pöllä pelasi lyhyen pätkän ensimmäisen puoliajan lopussa. ”Hurja-Hannes” käytti minuuttinsa tehokkaasti upottaen vapaaheitoilla kolme pistettä ja hakien yhden hyökkäyslevypallon. Mikael Jantunen taas pelasi ennakkoluulottomasti reilut viisitoista minuuttia neljän pisteen ja kolmen levypallon arvoisesti.

– Noin nuorison pitääkin mennä kentälle. Pöllä oli hyvä, Mikael hyvä ja Fiifi taas erinomainen. Jokainen ansaitsi paikkansa parketilla, Larkas kertoi.

– Ei tuollaisissa tilanteissa voi lähteä arkailemaan. Kovaa pitää mennä ja katsoa, että mihin se riittää, Jantunen kertoi.

Lähde: Koripalloliiton sivut.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004