Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna päätettiin täydentää koripallon Hall of Famea kuudella ansioituneella legendalla.

Yksi heistä oli Sakari Pehkonen, nyt 51, joka pelasi huimat 153 miesten maaottelua ja teki niissä 2007 pistettä.

Pehkonen voitti kuusi Suomen mestaruutta ja pelasi SM-sarjassa 606 ottelua tehden niissä 9172 pistettä. Hänet valittiin urheilutoimittajien valinnassa vuoden pelaajaksi 1987.

Miltä tuntui tulla valituksi arvostettuun joukkoon, Sakari Pehkonen?

– Siellähän on sellaisia nimiä, joita aikanaan itse katselin ylöspäin, sekä uralla merkittäviä valmentajia, joita minulla on ollut. Kyllä se todella iso tunnustus ja kunnia tietenkin on siitä, mitä olen saanut joskus aikaiseksi, Pehkonen hymähtää Susijengi-sivustolle.

Hänestä moni muukin pelaaja olisi voinut tulla valituksi joukkoon.

– Onhan tuossa ikäpolvessa paljon pelaajia, jotka olisi jo nyt voinut sinne valita. Nöyränä otan kunnian vastaan.

Suomen Koripallomuseon Hall of Fame on kunnianosoitus ansiokkaasti suomalaiseen koripalloon vaikuttaneille henkilöille. Vuosittain valitaan Hall of Fame:en 2–4 uutta jäsentä, ja heidän julkistamisensa tapahtuu Koripalloliiton tapahtumassa.

Valinnoista vastaa laaja-alainen asiantuntijaraati, jossa on mukana mm. Koripalloliitto, Koripallosäätiö, Koripallomuseoyhdistys ja Suomen Urheilumuseo. Vuosina 2009-2010 valittiin legenda-nimikkeellä pelaajat, joista muodostettiin 2012 Hall of Famen perusta.

Hall of Fameen voidaan valita suomalaisen koripallon hyväksi tehdystä työstä ansioituneita pelaajia, valmentajia, erotuomareita, järjestö- ja seuraihmisiä tai muita koripallon parissa toimineita henkilöitä. Määritelmän mukaan: ”On edesauttanut merkittävällä henkilökohtaisella panoksellaan maajoukkuetta, seuraa tai paikkakuntaa sekä samalla jättänyt jälkensä Suomi-koriksen historiaan ja kannattajien sydämiin”.