Lauri Markkanen löi itsensä sunnuntaina päättyneissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa todenteolla läpi. 19-vuotias iso laitahyökkääjä oli 24,9 pistekeskiarvollaan turnauksen tehokkain pelaaja ja suomalainen ansaitsi myös paikan tähdistöviisikossa.

Markkasen huimat otteet noteerattiin myös Yhdysvalloissa. Suomalainen kun siirtyy ensi kaudeksi rapakon taakse Arizonan yliopistojoukkueen riveihin.

Urheilusivusto SB Nation ennakoi, että Sudenpentujen avainhahmo saatetaan varata jo ensi kesänä avauskierroksen varauksena NBA:han. Numero olisi niinkin korkea kuin 14, eli kärkipään lottovarauksia.

– Moni NBA:n ja yliopistokoripallon ystävä ei välttämättä ole vielä kuullut hänestä, mutta Arizonan tulokkaaseen kannattaa tutustua. Markkasella on tarpeeksi kykyjä, jotta DraftExpress pystyy sijoittamaan hänet 14:nneksi vuoden 2017 ennakkovarauslistassa. Kaiken ensi vuoden tilaisuuden saaman hehkutuksen myötä lottovarausta ei voi sulkea pois, sivusto kirjoittaa.

Markkanen teki Sudenpentujen joukkueessa kotikisoissa yli kolmanneksen ryhmän pisteistä ja keräsi 8,6 levypalloa ottelua kohden. Vaikka laituri oli jatkuvasti hyökkäyksen keskipisteenä, heittoprosentti säilyi siitä huolimatta 62,7 prosentissa.

– Huomioitavin osa Markkasen peliä on, että hän heittää pitkäksi pelaajaksi todella hyvin. Vuodesta 2013 lähtien Markkanen on 40,6 prosenttia 138:sta kolmosestaan ja 80 prosenttia vapaaheitoistaan. Hän on kehittänyt jaloillaan nopean liikkeen, joka saa häntä vartioivan miehen jättämään avoimen tilan. Markkasen muista isoista pelaajista erottaa juuri hyvä liikkeestä heittäminen. Hän saa jalkansa nopeasti asentoon ja on jopa näyttänyt pystyvänsä heittämään suoraan juoksusta, Sivusto kehuu.

Markkasen voi nähdä seuraavaksi Susijengin maaotteluissa. Niistä ensimmäinen pelataan huomenna Tampereella Belgiaa vastaan.

SB Nationin alkuperäisen artikkelin voit lukea tästä.