Iisalon veljesten Tuomaksen ja Joonaksen valmentama Merlins Crailsheim jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa jumbosijalle. Päävalmentaja Tuomas Iisalo oli kuitenkin tyytyväinen lopputurnauksen antiin ja kokonaisuudessaan sensaatiomaiseen kauteen.

Merlins pelasi upean runkosarjan ollen sarjataulukossa kolmantena ennen kuin koronapandemia keskeytti kauden. Kauden päättäneeseen lopputurnaukseen Merlins joutui lähtemään kuitenkin vaikeasta tilanteesta, sillä Iisalo sai ainoastaan kaksi ulkomaalaisvahvistusta mukaan lopputurnaukseen ja joukkuetta täydennettiin nuorilla pelaajilla, joilla ei ollut aiempaa kokemusta Bundesliigasta.

Vaikka lopputurnaus ei sujunut tuloksellisesti hyvin, oli Iisalo tyytyväinen kokonaisantiin.

– Yleisesti ottaen lopputurnaus oli hyvin positiivinen kokemus. Järjestelyt olivat hyvät. Meillä valmistautuminen oli hankala ja uhat realisoituivat, kun kahden ensimmäisen pelin jälkeen meillä ei ollut enää yksikään kuudesta ulkomaalaisvahvistuksesta käytössä. DeWayne Russelin kroppa ei vain pystynyt toipumaan, eikä hän pystynyt pelaamaan. Toisessa pelissä Javontae Hawkinsilla sitten murtui vielä peukalo, Iisalo toteaa Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Siinä vaiheessa oli aika synkkiä pilviä ilmassa. Pystyimme kuitenkin pelaamaan yhdeksän saksalaispelaajan rotaatiolla, joista kolmella oli kokemusta lähinnä Regional-liigasta eli Saksan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Heidän kanssamme pystyimme pelaamaan välieriin päässeitä Ulmia ja Oldenburgia vastaan tasapäisesti. Jätkät laittoivat kaiken peliin ja pelasivat joukkueena. Uskon, että pääsimme melko lähelle maksimisuoritusta, Iisalo kertaa lopputurnausta.

Merlinsille ei povattu lopputurnauksesta menestystä eikä sitä tuloksellisesti tullutkaan. Iisalo näki kuitenkin tulosten taakse ja oli mielissään näkemästään.

– Tiesimme, että tulostaululla meidän on vaikea voittaa pelejä. Tavoitteenamme oli olla paras versio itsestämme ja pelata omalla identiteetillämme. Saimme hyvää palautetta sekä kannattajilta, sponsoreilta, seurajohdolta että vastustajilta. Se oli tosi positiivinen kokemus.

Kesken lopputurnauksen julkaistiin myös Iisalojen jatkosopimus Merlinsin kanssa. Iisalo myöntää, että myös muita vaihtoehtoja oli, mutta vallitsevassa tilanteessa Merlins oli paras vaihtoehto.

– Oli houkutuksia ja mahdollisuuksia, mutta koronatilanteen tuoma epävarmuus teki päätöksen helpoksi. Ensinnäkin meillä on hyvä tilanne täällä ja pystymme jatkossa parantamaan olosuhteita. Toisekseen moni asia on epävarmaa ensi kauden suhteen. Oli vaikea verrata eri joukkueiden tilanteita tässä vaiheessa. Lisäksi oli erittäin tärkeä, että Joonas jatkaa myös ja etsimme parhaillaan valmennusryhmään kolmatta henkilöä, eli sitäkin aluetta laajennetaan.

Lähde: Basket.fi