Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa Tomas Murphy ja Northeastern pääsivät juhlimaan viikonloppuna CAA-konferenssin runkosarjan voittoa. Northeastern voitti seitsemännen peräkkäisen ottelunsa, kun ”Huskies” repi 81-59 (41-28) -voiton Elonista.

Northeasternin pistetykki Elonia vastaan oli 31 pistettä säkittänyt Vasa Pusica, mutta Murphy toi jälleen tulokkaana arvokkaita minuutteja penkiltä: yhdessätoista minuutissa Murphyn veljeskatraan nuorin pussitti kuusi pistettä, kahmi kaksi levypalloa ja jakoi yhden korisyötön.

Samuli Niemisen Stephen F. Austinin viiden ottelun voittoputki katkesi ja ”Jacks” hävisi ensimmäisen kotiottelunsa koko kautena, kun Lamar University oli parempi loppulukemin 71-66 (33-36). Nieminen jäi pisteittä pelaamassaan neljässä minuutissa.

Oskar Michelsenin Davidson voitti neljännen peräkkäisen ottelunsa, kun ”Wildcatsin” kynsiin jäi Duquesne 71-60 (33-31). Michelsen pelasi aloitusviisikossa 12 minuuttia veistellen kolme pistettä, kaksi levypalloa ja yhden riiston.

Fiifi Aidoon Grand Canyon otti niukan taisteluvoiton Joonas Tahvanaisen Utah Valleysta 59-60 (28-29). Aidoo pelasi viisi minuuttia, joiden aikana hän repi kaksi levypalloa. Tahvanainen ei pelannut ottelussa.

Remu Raitasen San Francisco hävisi San Diegolle kotikentällään 64-61 (21-31). Raitanen sai peliminuutteja 16, joiden aikana hän heitti kaksi pistettä ja haki yhden levypallon.

Lasse Gummerus heitti yhdeksän pistettä aloitusviisikossa, kun Marist taipui Canisiusille 74-98 (39-47). Yhdeksän pisteen lisäksi 23 minuuttia parketilla viihtynyt Gummerus tehtaili kaksi levypalloa ja yhden riiston.

Edon Maxhuni ja Long Beach State kärsivät 71-81 (29-27) -tappion Cal State Fullertonille. Maxhuni viiletti aloitusviisikossa 22 minuuttia heittäen kolme pistettä, noukkien kaksi levypalloa ja jakaen yhden syötön.

Shawn Hopkins ja Troy olivat voitokkaita, kun ”Trojans” päihitti ULM:n 67-73 (29-35). Hopkins sai peliaikaa viisi minuuttia repien yhden levypallon ja tarjoillen yhden syötön.

Lähde: Koripalloliiton sivut.