Korisliigakausi huipentuu tiistaina 2.5. käynnistyviin loppuotteluihin, joissa ovat vastakkain Salon Vilpas ja Kataja Basket.

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan kaksi parasta, kun seurahistorian ensimmäisen runkosarjan voiton napannut Salon Vilpas sekä joensuulainen Kataja Basket selvittivät tiensä välieristä loppuotteluihin.

Kataja niputti välierissä Helsinki Seagullsin otteluvoitoin 4-1 ja pääsi valmistautumaan finaaleihin jo tiistaina pelatun viidennen välierän jälkeen.

Vilpas urakoi Kauhajoen Karhun kanssa täydet seitsemän välierää, mutta hallitsi lopulta perjantain ratkaisevaa ottelua selvästi ja eteni finaaliin 79-66-voitolla. Finaalipaikka on Vilppaalle seurahistorian ensimmäinen.

Loppuottelut pelataan paras seitsemästä –systeemillä ja ottelut käynnistyvät Salosta tiistaina 2. toukokuuta. Pronssiottelussa keskiviikkona 3. toukokuuta kohtaavat Seagulls ja Karhu, ja himmeimmät mitalit ratkaistaan yhdessä ottelussa.

Finaalien tunnelmat välittävät alusta alkaen Fanseat sekä Yle Puhe. Kolmannesta loppuottelusta lähtien ottelut nähdään myös Ylen TV2:ssa.

Korisliigan finaalien otteluohjelma:

1. finaali ti 2.5.
Salon Vilpas-Kataja Basket 18:30 Salohalli

2. finaali to 4.5.
Kataja Basket- Salon Vilpas 18:30 Mehtimäen Jäähalli

3. finaali la 6.5.
Salon Vilpas-Kataja Basket 17:00 Salohalli

4. finaali su 7.5.
Kataja Basket-Salon Vilpas 17:00 Mehtimäen Jäähalli

5. finaali* ke 10.5.
Salon Vilpas-Kataja Basket 18:05 Salohalli

6. finaali* la 13.5.
Kataja Basket-Salon Vilpas 17:00 Mehtimäen Jäähalli

7. finaali* su 14.5.
Salon Vilpas-Kataja Basket 18:05 Salohalli

*=Tarvittaessa

Lähde: Koripalloliiton sivut.