Korisliigan ja Viro–Latvia-liigan välinen All Star-ottelu päättyi lauantaina Tartossa kotijoukkueen voittoon lukemin 111–105 (62–52).

Tähdistöottelu alkoi heti alusta lähtien arvoisellaan tavalla. Molemmat joukkueet esittivät toinen toistaan näyttävämpiä syöttöjä ja donkkeja. Puolustaminen ei ollut kummanpaan joukkueen ykkösasia.

– Aika kiva tapahtuma. Ei mitään loukkaantumisia tullut, niin näin valmentajan näkökulmasta ollaan tyytyväisiä. Meillä oli Samin kanssa jo valmiiksi tehty suunnitelma, ketä ja kuinka peluutetaan. Ihan hyvin pysyttiin siinä, Korisliigan tähdistöä Sami Toiviaisen kanssa valmentanut Joonas Iisalo hymyili.

– Peli oli mielenkiintoinen, paljon näyttäviä suorituksia ja kivat väliaikaohjelmat. Oikein onnistunut tapahtuma. Täysi tupa, niin kaikki on varmaan tyytyväisin mielin.

Ensimmäisellä neljännesten välisellä tauolla taitokisan (Skills Challenge) vei nimiinsä 30-vuotias ja 200-senttinen virolainen Indrek Kajupank.

Tähdistöottelun toisen jakson hahmoksi nousi Korisliigan ja Salon Vilppaan Brandon Taylor. Taylor mätti kolmoskaaren takaa viisi onnistunutta heittoa. Taylorin innoittamana myös Juho Nenonen ja Avery Woodson löysivät korirenkaan keskustan.

Puoliaikatauolla kolmen pisteen heittokilpailun vei nimiinsä itseoikeutetusti Teemu Rannikko. Taikuri Rannikko keräsi finaalissa 21 pistettä. Vielä alkuerässä Rannikon käsi oli finaaliakin kuumempana. Kolmoskuninkuus toi Rannikolle 500 euron rahapalkinnon.

Rannikko on voittanut urallaan aiemminkin tähdistötapahtuman kolmoskisan pelatessaan Sloveniassa Olimpija Ljulbjanan riveissä.

– Eka kierros oli hyvä, toinen kierros oli sellainen, joka riitti voittoon. Totta kai se on aina mukava voittaa jotakin, Rannikko pohti.

38-vuotias Rannikko nautti All Stars -päivän tunnelmasta.

– Mukava tapahtuma. Olihan siinä aika paljon kaikkea järjestetty, siis muutakin kuin tuo peli. Aika pitkiä taukoja välillä tuli, mutta hieno tapahtuma oli. Molemmat joukkueet pelasivat niin kuin tällaisessa matsissa pitää pelata. Hyvin järjestetty tapahtuma, siisti halli ja tuli siellä muutama aika hieno suorituskin yleisölle.

Kilpailuhenkinen Rannikko löysi myös jotain parannettavaa.

– Aika löysästi aloitimme pelin ja yritimme sitten päästä tasoihin. Eihän tuossa kukaan tosissaan pelannut, mutta aina kiva olisi ollut voittaa.

Kolmannella jaksolla Korisliigan All Stars kiri mukavasti vain neljän pisteen päähän isännistä ennen päätösjaksoa. Jakson ehdottomia huippuhetkiä oli Nenosen kaukaa lähteneet kolmoset.

Viimeisellä neljännesten välisellä tauolla nähtiin tasokas ja ennen kaikkea perinteikäs donkkikilpailu. Korisliigan edustajista Tampereen Pyrinnön pomppukone Kenneth Manigault jäi hyvin niukasti finaalin ulkopuolelle. Voiton ansaitsi ilmavilla lämäyksillään latvialainen Kristaps Dargais.

Samaisella tauolla todistettiin myös valmentajien välinen heittokisa, jonka voitti lopulta ottelun tuomari. Valmentajat jäivät vaille onnistumisia lukuisista yrityksistä huolimatta.

– Vähän hävettää meidän valmentajien puolesta, mutta hän (tuomari) kyllä vakuutti, että oli kyllä entinen pelaaja. Ehkä hänellä oli lämmin. Meillä ei ollut lämmin, kun istuttiin koko pelin. Ja kauluspaita, ei sekään ainakaan helpottanut tuossa, Iisalo selitti pilke silmäkulmassa.

Päätösjaksolla yritteliään Manigaultin johdolla Korisliigan tähdistötusina hätyytteli jo kotijoukkuetta. Lopulta kuitenkin Viro–Latvia-liigan starat pitivät vieraansa takanaan.

Tähdistöottelun MVP-palkinnon pokkasi virolainen Janari Jõesaar. Jõesaar kasasi tilastoikseen 19 pistettä, seitsemän levypalloa ja neljä syöttöä. Arnett Moultrie (18/11) oli Viro–Latvia-liigan toinen tehopelaaja.

Korisliigan tilastorohmut olivat Juwan Staten (17/5/5s), Taylor (15/2) ja Sean O’Mara (14/6/2s). Myös Nenonen (14/0), Manigault (13/3/4s) ja Rene Rougeau ylittivät kymmenen pisteen rajapyykin.

Hyvähenkisen All Stars-tapahtuman myötä Korisliiga jää nyt maaottelutaulle. Seuraavan kerran Korisliigaa pelataan keskiviikkona 27. helmikuuta.

Lähde: Koripalloliiton sivut.