Vuoden 2021 EM-kisoihin tähtäävien EM-karsintojen avausottelu päättyi Susiladiesin osalta tappioon, kun Portugali karkasi kolmannella neljänneksellä 71-48 (32-27) -voittoon. Susiladies pelaa seuraavan kerran kotikentällään sunnuntaina Belgiaa vastaan.

Kolmannella neljänneksellä Portugalin läpi ottelun suomalaisille harmaita hiuksia aiheuttanut aggressiivinen koko kentän puolustus tyrehdytti suomalaisten pistehanat lopullisesti. Susiladies joutui tekemään hartiavoimin töitä jokaisen, edes kohtuullisen, heittopaikan eteen, kun taas portugalilaisten hyökkäys soljui.

Portugali vei kokonaisuudessaan kolmannen neljänneksen 20-8 ja Suomen avauspisteitä jouduttiin odottamaan kokonaiset viisi minuuttia.

– Tässä kävi niin, että piti lyödä intensiteettiä, pallonpainetta ja tehdä kaverin elämä vaikeaksi, mutta saimme juuri sitä vastustajalta, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

Ensimmäisellä puoliajalla Susiladiesillä oli hetkensä. Anniina Äijänen rohmusi hyökkäyslevypalloista pisteitä ja Roosa Lehtoranta oli aktiivisella jalalla liikkeellä osuen läheltä ja kaukaa. Susiladies nousi toisella neljänneksellä hetkeksi johtoonkin, mutta pelin edetessä runsaat menetykset (24) kasautuivat yliksepääsemättömäksi keoksi.

– Koko pelin aikana emme saaneet oikeastaan yhtään omaan peliä käyntiin. Aivan liian pitkiä jaksoja olimme liian heikkoja, Salminen kertoi.