Susijengin alkulohkovastustajien valmistavat maaottelut ovat jatkuneet voitokkaissa merkeissä. Kreikka pyyhälsi Romanian ja Iso-Britannian kumoon kotiturnauksessaan, kun taas Slovenia selvisi Mariborissa Ukrainasta ja Tshekistä. Puola päätti Liettuan turnauksen kolmannelle sijalle voitolla Latviasta ja Ranska taipui kalkkiviivoilla Kroatialle.

Yhä ilman NBA-tähteään Giannis Antetokounmpoa pelannut Kreikka näytti myrskyn merkkejä haastajilleen Romanialle ja Iso-Britannialle kaatamalla vieraansa suurinumeroisesti kotiturnauksessaan.

Kreikka jyräsi Romanian mykistävästi 106-48 Kostas Papanikolaoun heittäessä 17 pistettä ja Nikos Pappasin vastatessa 14 pisteen saaliista. Iso-Britannia jäi puolestaan Kreikan jalkoihin 64-92 kahdeksan pelaajan heittäessä Kreikalle 8-12 pistettä.

Slovenia kukisti Mariborin turnauksen avausottelussaan Ukrainan selkeästi 84-64 ja teki turnauksen mestaruuden ratkaisseen ottelun jälkipuoliskolla selvää Tshekistä 88-80. Luka Doncic upotti 20 ja Goran Dragic 18 pistettä Slovenialle.

Liettuan Kidy Tour Cup -turnauksessa Liettua päihitti Puolan välierässä, mutta Puola dominoi Latviaa pronssiottelun avauspuoliskolla varmistaen lopulta niukan 80-76-voiton. Mateusz Ponitka nakkasi Puolalle 14 ja A.J. Slaughter 13 pistettä.

Ranskassa Dario Saricin (16/10/4 syöttöä) johtama Kroatia väsytti kotijoukkueen pallonliikkeellään ratkaisuminuuteilla ja vei maaottelun nimiinsä 87-92. Evan Fournier upotti 24 pistettä Ranskalle ja Nando De Colo komppasi 15 pisteellä ja viidellä syötöllä.

Suomi, Ranska, Kreikka, Puola, Slovenia ja Islanti pelaavat EM-kisoissa Helsingin alkulohko A:ssa 31.8.-6.9.

Lähde: Basket.fi