Kreikan pudotuspelijärjestelmä muuttui täksi kaudeksi ja se eroaa useimpiin muihin sarjoihin.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohtaavat runkosarjassa viidenneksi ja kahdeksanneksi sekä kuudenneksi ja seitsemänneksi sijoittuneet joukkueet. Niistä ottelupareista voittajat etenevät puolivälieriin, jossa vastaan asettuvat runkosarjan kolmonen ja nelonen. Lopulta välierissä odottavat runkosarjan kaksi parasta eli Olympiakos ja Panathinaikos.

Järjestelmällä on pyritty antamaan suurseuroille Olympiakosille ja Panathinaikosille mahdollisuus keskittyä Euroliigan pudotuspeleihin täysipainoisesti.

Kreikan runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua. Loppuohjelma on suosiollinen Roope Ahosen Kolossosille. Ohjelmassa on kolme ottelua sarjataulukossa alempana olevia joukkueita vastaan ja lisäksi vierailu sarjakolmosen AEK:n kotihallissa.

– Kaikki on omissa käsissä. Tulevista otteluista meidän pitäisi voittaa ainakin kolme ja niistä kaksi on meillä kotona. AEK on huippujoukkue ja kohtaamme heidät vieraissa, mutta pystymme sielläkin tappelemaan voitosta. Kolmen voiton pitäisi riittää vähintään viiden joukkoon, mutta neljäs sija on tähtäimessämme. Fokuksen on kuitenkin säilyttävä, sillä helpolla voitot eivät tule emmekä voi lähteä liihottamaan edellisottelun voiton jälkeen, Ahonen sanoi Yle Urheilulle viitaten viime viikonlopun Aris Thessalonikista otettuun pisteen voittoon.

Kolossos on jo periaatteessa varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, mutta Ahonen kärkkyy paikkaa neljän parhaan joukossa.

– Olisi kiva saada kotietu, sillä olemme pelanneet tosi hyvin kotona. Täällä kotiedulla on mieletön vaikutus. Kulttuuri ja intohimoiset fanit tekevät siitä entistäkin isomman, Ahonen kertoi.

Kotietu helpottaisi myös matkustamista, sillä Rodokselta täytyy lentää jokaiseen vierasotteluun. Usein matkantekoon liittyy myös bussimatka. Matkustelu ei kuitenkaan Ahosta juuri haittaa. Hän tottui melkoisiin ottelumatkoihin pelatessaan Bisonsin kanssa VTB-liigaa.