Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun hän pussitti neljästi bonusrajan takaa keräten 12 pistettä Teneriffan voittaessa Bilbaon 101-84 (47-51). Salin koristeli tilastojaan myös kahdella levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla. Teneriffa on viidentenä taistellen tiukasti pudotuspelien kotiedusta.

Sarjapaikastaan taisteleva Granada joutui kotonaan tunnustamaan Valencian paremmakseen numeroin 81-88 (39-31). Elias Valtonen kantoi kortensa kekoon neljällä pisteellä, neljällä levypallolla sekä kahdella syötöllä. Granada on 16.

Tappion koki myös Alexander Madsenin Andorra, joka taipui vieraissa Gran Canarialle niukasti 92-97 (47-39). Madsen kasasi rivilleen pisteen, kaksi levypalloa ja syötön. Andorra on 13.

LEB Orossa Alex Murphyn Estudiantes jatkaa taistelua noususta kaadettuaan Gipuzkoan 90-81 (52-39). Murphy saalisti kuusi pistettä, kuusi levypalloa, kolme levypalloa ja riiston. Estudiantes on viidentenä, mutta vain voiton päässä kakkospaikasta.

Caceresin tuska sarjan häntäpäässä jatkui, kun se hävisi Oviedon vieraana 71-89 (34-46) Remu Raitasen 10 pisteestä huolimatta. Raitanen kaapaisi myös neljä levypalloa. Caceres jatkaa viidennen peräkkäisen tappion myötä toiseksi viimeisenä.

Ranskan liigassa Mikko Larkaksen Strasbourg otti tärkeän voiton kukistaessaan Gravelines-Dunkerquen 68-65 (40-31). Larkaksen apuvalmentama Strasbourg on kahdeksantena ja taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta.

ProB:ssä Ilari Seppälä pääsi kuumaksi, kun hän laulatti sukkaa 21 pisteen edestä, mutta Saint-Chamond hävisi Vichyn vieraana 74-85 (34-35). Seppälän tilastot saivat täytettyä myös kahden levypallon, kahden syötön ja kahden riiston muodossa. Saint-Chamond on yhdeksäntenä.

Islannissa saatiin pudotuspelit käyntiin ja Ville Tahvanaisen Alftanes hävisi ensimmäisen ottelun Keflavikin vieraana 92-99 (37-51). Tahvanainen johti joukkuetta 21 pistesaaliilla, viidellä levypallolla, viidellä syötöllä ja riistolla.

Viikonlopun kierros ei tuonut suomalaisvalmentajien joukkueille helpotusta Saksan Bundesliigassa, kun sekä Merlins Crailsheim että Tigers Tübingen hävisivät.

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin käskyttämä Crailsheim hävisi Braunschweigin vieraana 88-98 (40-48).

Aatu Kivimäen 10 pistettä, neljä syöttöä ja riistoa eivät kantaneet Daniel Janssonin valmentamaa Tigers Tübingeniä voittoon. Tigers hävisi Niners Chemnitzin vieraana 82-113 (41-52). Sekä Merlins että Tigers ovat viimeisinä putoajan paikalla.

Liettuan liigassa Daniel Dolencin Mazeikiai hävisi kotonaan Jonavalle 62-79 (36-46) Dolencin kasatessa rivilleen kolme pistettä ja kolme levypalloa.

Mikael Laihosen ja Radomin kausi Puolan 1. divisioonassa päättyi 95-88 (47-39)-voittoon Mickiewicz Romusta vastaan. Laihonen merkkautti neljä pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston. Radom jäi sarjassa yhdeksänneksi pudotuspelien ulkopuolelle. Se sijoittui tasapisteisiin kahdeksanneksi sijoittuneen Tychyn kanssa, mutta jäi yhdeksänneksi keskinäisen vertailun perusteella.

Laihonen tilastoi kauden aikana keskiarvoikseen 8,4 pistettä, 6,3 levypalloa, 1,2 syöttöä ja 1,0 riistoa.

Lassi Tuovin Bologna nappasi Italian liigassa 93-85 (49-53)-voiton Cremonasta. Bologna jatkaa sarjassa toisena.

Serie A2:ssa Osku Heinonen heitti 10 pistettä, kun Sangiobbe kaatoi Trapani Sharkin 79-71 (42-25). Heinosen tilasto täyttyi myös kahdella levypallolla. Sangiobbe on lohkossaan viimeisenä.

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen Swans Gmunden päätti runkosarjan komeasti kaataessaan kärkijoukkue Klosterneuburg Dukesin 83-81 (38-27). Swans sijoittui runkosarjassa toiseksi.

Lähde: Basket.fi