Korisliigassa pelaava Helsinki Seagulls on solminut yhden kauden mittaisen sopimuksen 28-vuotiaan Antti Kanervon kanssa.

Kanervolta löytyy Korisliigasta kokemusta 360 ottelun verran, maajoukkuepaidasta 110 ottelun verran, joten Seagulls saa miehistöönsä erittäin kokeneen pelaajan. Äänekoskelta kotoisin oleva 192-senttinen pitkä laituri edusti edelliskaudella Ranskan Pro B -liigassa pelaavaa Chorale de Roanne joukkuetta.

Vuoden 2009 Korisliigan parhaaksi tulokkaaksi valitulta pelaajalta löytyy Korisliigan pronssimitali kausilta 2010 ja 2013 sekä hopeamitali kausilta 2011, 2012 ja 2014.

Ennen Ranskan sarjaan siirtymistä, Kanervo edusti Korisliigassa Kauhajoen Karhua kaudella 2015-2016 kirjauttaen 29 minuutissa 13,5 pistettä / 2,5 syöttöä / 2,5 levypalloa per ottelu. Kyseinen kausi päättyi Seagullsin kannalta herkullisesti, kun juuri Karhu kaatui ratkaisevassa viidennessä puolivälieräottelussa jatkoajalla ja kaiken lisäksi vieraskentällä.

Kanervo on tunnettu kylmänviileänä viimeistelijänä ottelun ratkaisuhetkillä ja erityisesti kolmen pisteen viivan takaa. Korisliiga-uran heittoprosentit 52,1 /2p ja 41,2/3p osoittavat, että kyseessä on todellinen huippuluokan heittäjä.

Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas pitää Larkasta kovana kilpailijana.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että Antti päätti liittyä meidän ryhmään. Saamme joukkueeseemme pelaajan, joka on todistanut olevansa kovan luokan pelimies niin tällä kuin seuraavallakin tasolla. Antti tuo mukanaan kokemusta, heitto- taitoa ja on erittäin kova kilpailija, Larkas kertoo seuran tiedotteessa.

– Antin myötä suomalainen runko on nyt kasassa ja haastaa minkä tahansa Korisliiga-joukkueen vastaavan. Kun onnistumme vielä viimeisissä jenkkihankinnoissa, niin meillä on mahdollisuus jatkaa taistelua A-sarjan terävimmässä kärjessä.

Helsinki Seagullsilla on jo voimassa olevat sopimukset seuraavien pelaajien kanssa: Alex Vaenerberg, Timo Heinonen, Antti Niskanen, Ricky Waxlax, Jyri Eboreime, Jesper Granlund, Sakari Laakso, Tuukka Kotti ja Derek Jackson.