Viikonlopun alkajaisiksi Euroopan kentillä nähtiin useita suomalaisonnistujia. Jamar Wilson ja Ilari Seppälä väläyttelivät Ranskassa, Sasu Salin ja Matti Nuutinen Espanjassa sekä Carl Lindbom Puolassa. Lisäksi Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins otti jo kauden kolmannen voittonsa Bundesliigassa.

Ranskan ProA:ssa Wilsonin JL Bourg Basket otti jo neljännen voittonsa kaadettuaan Orleansin 90-79 (45-34). Wilson oli hyvässä iskussa 11 pisteellä, kolmella levypallolla, kahdeksalla syötöllä ja riistolla. Bourg Basket on sarjan jaetulla kärkisijalla puhtaalla pelillä.

Lassi Tuovin Strasbourg hävisi Boulogne-Levalloisille 81-97 (40-50). Strasbourgilla on saldona yksi voitto ja kolme tappiota.

Seppälä oli isossa roolissa Aix-Mauriennen voittaessa ProB-kauden avauksessaan Lillen kahden jatkoajan jälkeen 94-93 (88-88, 79-79, 46-35). Seppälä toi Aix-Mauriennen tasoihin varsinaisen peliajan viime sekunneilla ja oli tärkeässä roolissa myös jatkoajalla. Seppälä kokosi tilastoikseen komeat 18 pistettä, yhden levypallon, kuusi syöttöä ja neljä riistoa.

Saksan Bundesliigassa Crailsheim Merlins järjesti heittojuhlat Bonnin vieraana ottaen 114-82 (67-40)-voiton. Crailsheim heitti ottelussa peräti 21 onnistunutta kolmen pisteen heittoa. Voitto oli samalla Iisalojen valmentamalle Crailsheimille kauden kolmas ja joukkue on hienosti sarjan jaetulla kärkisijalla.

– Tämä oli meiltä uskomaton peli. Olimme hieman onnea ensimmäisellä puoliajalla, kun heitimme 15 kolmen pisteen heittoa sisään 24 yrityksestä. Löysimme aina vapaan miehen ja pelasimme kollektiivisesti ja puolustimme hyvin. Fokus, energia ja intensiteetti olivat erittäin hyviä 40 minuuttia, joten totta kai olen erittäin tyytyväinen esitykseemme, Tuomas Iisalo mietti Bundesliigan sivuilla.

Bayern München jatkaa niin ikään puhtaalla pelillä voitettuaan kotonaan Braunschweigin 75-62 (43-29). Koponen nappasi ottelussa kaksi levypalloa.

Espanjan liigassa Salin oli jälleen näkyvässä roolissa heittämällä 13 pistettä Teneriffan voittaessa kotonaan Obradoiron 90-78 (44-34). Salin kokosi myös yhden levypallon ja neljä syöttöä. Teneriffalla on neljästä ottelusta kaksi voittoa.

Espanjan LEB Orossa Nuutinen oli joukkueensa parhaimmistoa 10 pisteen, viiden levypallon, syötön ja kahden riiston tilastoilla, mutta nekään eivät riittänyt siivittämään Oviedoa voittoon Ourensesta. Oviedo taipui kotikentällään 81-84 (32-33). Oviedolla on kolmesta ottelusta saldonaan voitto ja kaksi tappiota.

Roope Ahonen oli sivussa lievän loukkaantumisen vuoksi ja Breogan hävisikin vieraskentällä Palencialle 76-90 (29-48). Tappio oli Breoganille kauden ensimmäinen LEB Orossa. Ahosen odotetaan palaavan tositoimiin jo ensi viikolla.

Puolan liigassa Lindbom oli jälleen erinomaisessa iskussa 17 pisteellä, kahdeksalla levypallolla, neljällä syötöllä, neljällä riistolla ja yhdellä torjunnalla, kun Radom avasi voittotilinsä 80-74 (37-34)-voitolla Ostrow Wielkopolskista.

Lähde: Koripalloliiton sivut.