Viikonloppuna nähtiin useita onnistumisia Susijengin pelaajilta. Sasu Salin takoi kovat pisteet Espanjassa ja Elias Valtonen oli Manresan ratkaisuhahmoja. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat joukkueidensa parhaita pistemiehiä ja Okko Järvi sekä Aatu Kivimäki esiintyivät jälleen vahvasti.

Salin heitti 22 pistettä, kun Teneriffa voitti Bilbaon 89-79 (40-43). Pistemäärä on Salinin uran kolmanneksi kovin Espanjan liigassa. Hänen piste-ennätyksensä Espanjan liigassa on 26. Pisteiden lisäksi hän otti kolme levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja nappasi yhden riiston. Emir Sulejamnovicille kirjattiin piste ja kolme levypalloa.

Elias Valtonen huilasi Manresan edellisottelun, mutta tuli viikon toiseen peliin ryminällä. Jo taukoon mennessä Valtonen oli kerännyt 10 pistettä ja ottelun lopussa pistesarakkeessa koristeli 15. Manresa murskasi vieraskentällä Real Betisin 106-64 (51-38). Valtonen kaunisteli tilastojaan myös kahdella riistolla.

Edon Maxhunin johdatti Heroes Den Boschin 65-49 (30-19)-voittoon. Maxhuni oli joukkueensa ykkösnimi 15 pisteen, neljän levypallon, kahden syötön ja kolmen riiston tilastoilla. Heroes on voittanut molemmat ottelunsa.

Mikeal Jantunen jatkoi vahvoja esityksiään Oostenden paidassa merkkauttamalla 13 pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston Oostenden kaataessa Leuven Bearsin 79-56 (41-29). Jantunen oli joukkueen paras pistemies.

Okko Järvi sai heittonsa kulkemaan, kun hän pussitti 15 pistettä Phoenix Brysselin voittaessa Okapi Aalstin 78-72 (40-38). Hän urakoi yli puoli tuntia ja kasasi monipuolisesti neljä levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa.

Aatu Kivimäki jatkoi suomalaispelaajien onnistumisia Saksan ProA:ssa heittämällä 13 pistettä, ottamalla levypallon, antamalla kolme syöttöä ja riistäen kolmasti. Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi kuitenkin Bochumille 65-77 (37-37).

Lähde: Basket.fi