Kouvolan Kouvot voitti perjantaina Espoon Metro Areenalla pelatun Korisliigan ottelun sarjakärki Helsinki Seagullsia vastaan 69-66 (30-32). Metro Areenalla järjestetyssä ottelussa 2193 katsojaa saivat todistaa Kouvojen tiiviillä puolustuksella saavutetun ”kotivoiton”.

Seagulls näytti jo karkaavan päätösjakson alkupuolella kouvolalaisilta lokkipaitojen noustua Antto Nikkarisen kolmosella seitsemän pisteen johtoasemaan kuusi minuuttia ennen ottelun päätöstä. Devonte Upsonin donkki kolme ja puoli minuuttia ennen päätössummeria palautti johdon jälleen seitsemään, mutta tämän jälkeen Kouvojen lähes ilmatiivis puolustus nousi parrasvaloihin.

Steven Pledgerin ja Tuomas Hirvosen johdolla Kouvot pussitti reilussa kahdessa minuutissa 11-0 –pisteputken ja nousi 67-63 –johtoasemaan. Susijengin eli koripallomaajoukkueen pelaajaryhmään kuuluvan Carl Lindbomin kolmosella Seagulls nousi pinnan päähän, mutta kun Michael Cuffeen hyppyheitto päätösminuutin alkuhetkillä jäi ottelun viimeiseksi onnistumiseksi Timo Heinosen kolmosen kolistua raudoista ulos juuri ennen päätössummeria, pääsi Kouvot nauttimaan jäähalli-ottelun komeasta voitosta.

Hirvonen jatkoi Kataja-ottelun urotekojensa viitoittamalla tiellä pussittamalla 12 pistettä, hakien 4 levypalloa ja tarjoillen 6 koriin johtanutta syöttöä. Pledger oli Kouvojen pisteykkönen 20 pinnallaan ja kaksinumeroisille lukemille itsensä heitti myös Cuffee (15/5).

Seagulls-sentteri Upson (12/7/5 syöttöä/2 riistoa/2 torjuntaa) aiheutti harmaita hiuksia Kouvojen puolustukselle läpi illan ja oli vahvalla pelipäällä erityisesti molempien korirenkaiden lähellä. Nikkarinen pyöritteli 27 peliminuutissa 9 pistettä, 4 levypalloa ja yhtä monta syöttöä, Lindbomin ollessa joukkueen ykköstykki 17 pisteellä ja 7 levypallolla.

Perjantain toisessa Korisliigan ottelussa KTP-Basket otti niskalenkin sarjajumbo Korihaista vierasparketilla lukemin 92-73 (39-39).

Lähde: Koripalloliiton sivut.