Suomen miesten maajoukkueen harjoitusottelut jatkuvat lauantaina Hartwall Arenalla Saksaa vastaan. Paikallista Bundesliigaa kolme viimeistä kautta pelanneelle Susijengin kapteeni Shawn Huffille tiedossa on hyvinkin tuttu vastustaja.

– Bundesliiga on älyttömän kovatasoinen ja fyysinen sarja. Saksassa tehdään todella hyvää työtä nuorten kykyjen löytämiseksi ja koulimiseksi. Näistä lähtökohdista on ihan perusteltua sanoa, että Saksa on tulevaisuuden joukkue. Siellä pidetään huolta ettei yksikään kyky mene hukkaan, Huff kertoi koripalloliiton tiedotteessa.

EM-karsintoihin valmistautuvan Saksan ryhmä on keski-iältään vain vasta 24,4-vuotias. Joukkuetta tähdittävät 90-luvulla syntynyt sukupolvi. Hartwallille saapuvan ryhmän kulmakiviä ovat muun muassa Chicago Bullsin kanssa NBA-sopimuksen tehnyt laitahyökkääjä Paul Zipser ja Utah Jazzin sentteri Tibor Pleiss.

Zipser on myös Huffille tuttu vastustaja.

– Zipseriä vastaan pelasin kolme kautta vastakkain, kun hän edusti Bayern Münchenia. Kaveri on iso laituri, jolla on pienen laiturin taitotaso. Hänellä on myös aivan poikkeuksellinen käsien kärkiväli ja pehmeä heitto, Huff kehui.