Susijengi kohtaa Hartwall Areenan EM-kisakenraalissa Venäjän perjantaina. Tuo kamppailu on Suomen 100-vuotisjuhlamaaottelu.

Susijengi ja Venäjä kohtasivat edellisen kerran elokuun alussa Pietarin Sibur Areenalla, missä Venäjä karkasi toisella puoliajalla suomalaisvierailtaan 91-75-voittoon.

Sittemmin pelaamissaan maaotteluissa Venäjä on hakenut voitot Unkarista ja Islannista, tasannut voitot kahdessa ottelussa Saksaa vastaan sekä taipunut Israelille, Serbialle ja Puolalle.

Perjantaina Hartwall Areenalla saadaankin jo esimakua tulevasta kisatunnelmasta, sillä joukkueet ovat EM-kisoihin valmistavan jaksonsa loppusuoralla.

– Venäjä on meille siinäkin mielessä hyvä mittari, että joukkueessa yhdistyvät kaikki tulevien EM-kisavastustajiemme vahvuudet. Venäjä on samaan aikaan iso, nopea ja heittovoimainen joukkue. Heidän kanssaan pitää olla koko ajan varpaillaan, Susijengin apuvalmentaja Mikko Larkas muotoilee Koripalloliiton sivuilla.

Larkas näkee juhlamaaottelussa mahdollisuuden harjoitella kesän 2017 kantaviin teemoihin lukeutuvia aloitteellisuutta ja ensi-iskun antamista.

– Niin kauan, kuin me otamme ohjat omiin käsiimme, olemme vahvoilla. Meidän on otettava puolustuksellamme Venäjältä heittotila ja pallonliike ja sitä kautta peli-ilo pois, linjaa Larkas.

– Tänä kesänä olemme olleet parhaimmillamme aina, kun me olemme olleet aloitteellisia. Siihen on hyvä pyrkiä myös EM-kenraalissa.

Susijengi ja Venäjä kohtaavat Suomen 100-vuotisjuhlamaaottelussa perjantaina 25.8. Hartwall Areenalla. Ottelu alkaa klo 20:00, ovet aukeavat 18:30. Suora lähetys ottelusta käynnistyy TV2:lla klo 19:45.