Hallitseva Euroopan mestari ja olympianelonen Slovenia ei saanut moottoriaan kertaakaan kunnolla käyntiin perjantai-illan MM-karsintaottelussa Espoo Metro Areenalla. Sasu Salin osui kaaren takaa seitsemän kertaa, 17-vuotias Miro Little hurmasi yleisön energiallaan ja joka ikinen penkiltä tullut pelaaja toi lisää energiaa Susijengin 86–76 (32–31) -voitossa.

Runsaat puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua Sasu Salin osui Jamar Wilsonin syötöstä pitkässä kahden pisteen heitossa hyökkäysaikakellon soidessa ja vei kotijoukkueen ratkaisevaan 78–68-johtoon.

Espoo Metro Areenalle saapuneet 5245 kannattajaa nousivat spontaanisti pystyyn osoittamaan suosiotaan Susijengille ja pysyivät seisaallaan vielä minuutteja loppusummerin soimisen jälkeen.

MM-karsintarupeaman kahdella perättäisellä voitolla aloittanut Slovenia oli lyöty.

-Viimeisen harjoituksen jälkeen rupesi näyttämään vähän paremmalta. Haastattelin ennen peliä Juho Nenosta ja Juho sanoi, että mehän voitetaan, se on ihan selvä, sanaili 151. voittonsa miesten maajoukkueen peräsimessä saalistanut Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann Koripalloliiton sivuilla.

Perjantain ottelussa Susijengi oli kuskin paikalla 37 minuutin ajan eikä tavallisesti Euroopan tehokkainta syöttöpeliä esittänyt Slovenia päässyt mukavuusalueelle oikeastaan kertaakaan. Zoran Dragic aiheutti Susijengille paikoin harmaita turkkikarvoja ajoillaan kolmannella jaksolla ja Slovenian iso miehistö kaapi tukun hyökkäyslevypalloja viimeisillä minuuteilla, mutta muuten Susijengin voitosta ei ollut epäselvyyttä.

Ennen kaikkea Susijengi oli joukkue. Yksitoista kentällä käynyttä pelaajaa pelasivat kukin vähintään kymmenen minuuttia ja täyttivät paikkansa erinomaisesti.

-Ennen peliä ajatuksena oli, että jos saadaan kaikki pelaajat ruotuun, meillä on laajempi materiaali kuin Slovenialla ja pystymme saamaan kentälle monta ilmettä, iloitsi Dettmann.

-Tämä on se tulevaisuuden Susijengi. Susijengi näyttää monet kasvonsa.

Lähde: Basket.fi