Paikkansa Aasian MM-kisoissa jo hyvän aikaa sitten valmistautunut Susijengi kerääntyy sunnuntaina yhteen viimeisen MM-jatkokarsintaikkunan merkeissä. Viimeisessä kahdessa karsintaottelussa kantoina Susijengin kaskessa seisovat ensiksi Israel ja sen jälkeen lohkojohtaja Saksa, joka peittosi suomalaisvieraansa viime marraskuussa.

Susijengi selvitti paikkansa Aasian MM-kisoissa ensimmäisenä eurooppalaisena joukkueena jo viime kesänä kukistamalla kesän karsintaikkunoissa Ruotsin, Kroatian, Israelin ja Viron.

Viime marraskuun karsintaikkunassa Susijengin karsintavoittojen putki katkesi lohkoa johtavan Saksan vieraana, mutta Viro kaatui kotikentällä Espoossa selkein lukemin.

Helmikuiseen karsintahuipennukseen lähdettäessä Susijengi ja Saksa jakavat lohkon kärkisijan kahdeksalla voitolla kymmenellä ottelusta ja Slovenia hengittää niskaan seitsemällä voitolla. Karsintojen voitto on siis täysin Susijengin omissa käsissä.

-Onhan tämä suomalaisittain huikea tilanne. Suomalaisjoukkueilla ei hirveämmin ole ollut tapana pelata karsintalohkojen voitoista isojen palloilulajien piirissä, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

-Nyt täytyy ottaa nöyrästi treeni kerrallaan ja peli kerrallaan ja lähteä jäljellä oleviin otteluihin fiksusti ja omilla vahvuuksilla. Jokainen voitto antaa paremmat asemat tuleviin MM-karsintalohkojen arvontoihin (29.4.), eli panoksia on enemmän kuin tarpeeksi.

Susijengin valmennusjohto on nimennyt helmikuun MM-karsintaikkunaan viisitoista pelaajaa.

Viime kesän EM-ryhmästä matkassa mukana ovat Alexander Madsen (AEK Ateena), Mikael Jantunen (Basket Treviso), Elias Valtonen (Rostock Seawolves), Sasu Salin (Lenovo Tenerife), Topias Palmi (SCMU Craiova), Edon Maxhuni (Crailsheim Merlins), Henri Kantonen (Karhu Basket) sekä Ilari Seppälä (Saint-Chamond).

Marraskuun MM-karsintaikkunasta esiintyneistä pelaajista mukana ovat myös Daniel Dolenc (Karhu Basket), Alex Murphy (Levanga Hokkaido), Remu Raitanen (CB Albacete), Shawn Hopkins (SCMU Craiova) ja Aatu Kivimäki (Tigers Tübingen). Ryhmän täydentävät hyvää tulokaskautta Saksan Bundesliigassa pelaava Max Besselink (BC Göttingen) sekä erinomaisia otteita Karhu Basketin kanssa Korisliigassa ja FIBA Europe Cupissa esittänyt Severi Kaukiainen.

-Kasassa on nälkäinen, taitava ja samaan aikaan nuori ja kokenut ryhmä. Pelaajillamme on kautta linjan vahva kausi menossa ammattilaiskentillä, Tuovi luonnehtii.

Susijengi matkustaa Tel Aviviin maanantaina 20.2. ja kohtaa isäntäjoukkue Israelin perjantain 24.2. iltapäiväottelussa. Karsinnat huipentuvat maanantaina 27.2. Espoo Metro Areenalla Saksaa vastaan.

-Haetaan näihin karsintoihin menestyksekäs huipennus ja edetään kohti taas uutta ikimuistoista susikesää, päättää Tuovi.

Susijengin ottelut, helmikuun MM-jatkokarsintaikkuna
Pe 24.2. klo 14:30 Israel – Susijengi @ Tel Aviv, Israel
Ma 27.2. klo 18:30 Susijengi – Saksa @ Espoo Metro Areena

Lähde: Basket.fi