Kilpailukaudet ovat hiljalleen käynnistymässä Euroopassa ja sarjakausi käynnistyi Espanjassa ja Slovakiassa sekä Saksassa pelattiin cupia. Henri Kantonen puolestaan debytoi Liettuan liigassa.

Espanjan liiga käynnistyi Sasu Salinin osalta tappiollisesti, kun Teneriffa taipui Malagan vieraana 75-98 (40-45). Salin heitti kolme pistettä ja sai kaksi merkintää levypallo- ja syöttösarakkeisiin.

Elias Valtosen kausi Manresassa puolestaan alkoi niukalla 92-97 (44-39)-tappiolla Gran Canarian vieraana. Valtosen ainoaksi tilastomerkinnäksi kirjattiin yksi levypallo.

Saksassa kilpailukausi saatiin käyntiin cupin avauskierroksella. Aatu Kivimäen ja Daniel Janssonin kausi Tigers Tübingenin kanssa alkoi 64-78 (32-38)-tappiolla Löwen Braunschweigille. Kivimäki saalisti tilastoikseen kuusi pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston.

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg puolestaan sai voitokkaan alun, kun se kaatoi vieraskentällä Bayreuthin 89-82 (50-52).

Merlins Crailsheimin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert joutui pettymään Giessen 46ersin ollessa kotikentällään vahvempi numeroin 73-79 (35-42).

Ranskan liigassa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball jatkoi voittoisasti kaataessaan Saint-Quentinin 81-65 (44-33). Jantunen auttoi joukkuettaan seitsemällä pisteellä, kuudella levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Paris on aloittanut kautensa kahdella voitolla.

Henri Kantonen sai tulikasteensa Liettuan liigassa ja pisti tauluun kolme pistettä, viisi levypalloa ja neljä syöttöä, mutta Mazeikiu taipui kotonaan BC Jonavalle 79-82 (39-38). Daniel Dolenc heitti kuusi pistettä ja nappasi kaksi levypalloa.

Severi Kaukiainen debytoi vahvasti Slovakian liigassa, kun Patrioti Levice kaatoi kotonaan Spisski Rytierin 89-74 (50-34). Kaukiainen heitti ottelussa 11 pistettä ja täytteli tilastojaan myös yhdellä syötöllä.

Tanskan liigassa Ilmari Toikkasen Svendborg Rabbits haki vierasvoiton BC Kööpenhaminan vieraana 73-67 (33-36). Toikkanen merkkautti tilastoihinsa viisi pistettä, neljä levypalloa, riiston ja torjunnan.

Viikon toisessa ottelussaan Svendborg jätti Bakken Bears Academyn vaille mahdollisuuksia 93-65 (46-33)-voitolla. Toikkanen nosti kaksi pistettä ja kahmi neljä levypalloa.

Lähde: Basket.fi