Susijengi antoi ensimmäisen iskun, puolusti antaumuksella ja toteutti pelisuunnitelmaansa rohkeasti, mutta Saksa näytti, miksi on hallitseva EM-pronssimitalisti. Loppuunmyyty Espoo Metro Areena sai nähdä trillerimäisen MM-karsintahuipennuksen, jonka voittajaksi selvisi kolmosensa käsittämättömällä 62,5% tarkkuudella upottanut Saksa lukemin 87-81.

Kapteeninsa Johannes Voigtmannin (23/9/9 syöttöä) johdolla käsittämättömiä kolmosia yksi toisensa jälkeen upottanut Saksa näytti purjehtivan kohti voittoa kolmannen jakson jälkipuoliskolla venytettyään johtonsa jo 55-67:aan.

Susijengi sai kuitenkin jalat takaisin puolustukseen uransa ensimmäiset miesten maaotteluminuutit pelanneen Severi Kaukiaisen (0/0) johdolla ja Topias Palmi (16/1) löysi korintekojyvän.

Peräti 6501-päinen Espoo Metro Areenan kotiyleisö odotti näkevänsä jälleen uuden historiallisen Susijengin viime hetken nousun, kun Palmi ja ennakkoluulottomia ajoja esittänyt Alex Murphy (16/5/3 syöttöä) kuroivat saksalaisjohdon yhteen pisteeseen (78-79) kaksi minuuttia ennen loppua ja Palmi tasoitti pelin kolmosella (81-81) viimeisen minuutin alkaessa.

Voigtmann palautti kuitenkin tahtipuikon Saksalle layupillaan, jonka jälkeen Jonas Richter blokkasi Edon Maxhunin (8/1/6 syöttöä) ajon ja Saksa pääsi heittämään ratkaisevat pisteet vapaaheittoviivalta.

– Saimme Saksalta pois heidän vahvuuksiaan eli vahvaa levypallo- ja korinaluspelaamistaan, mutta tänään he löysivät kaukaa aseet, joilla voittaa pelin. He näyttivät, miksi voittivat lohkon, miksi ovat dominoineet MM-karsintoja ja hakeneet EM-pronssia, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi tiivistää Koripalloliiton sivuilla.

– Koripallo on tällaista, että jos peli on kääntymässä sinulle loppuhetkillä, niin joskus heitot menee sisään ja joskus ohi. Sitten pitää ottaa pelistä liikenevä oppi mukaan ja olla ylpeitä siitä, mitä yli kuudelle tuhannelle ihmiselle näytettiin.

Lähde: Basket.fi