Susijengin Rising Stars otti keskiviikkoiltana Riiassa mittaa Latvian haastajamaajoukkueesta suljetuin ovin pelatussa ottelussa. Hetkittäin lupaavia otteita väläytellyt Rising Stars käväisi toisen puoliajan alussa kymmenen pisteen johdossa, mutta sortui lopussa yliyrittämiseen ja taipui heittokätensä kuumaksi saaneelle Latvialle pistein 67-59 (32-31).

Susijengi Rising Starsin kapteeni Miro Little aloitti ottelun vahvasti ja pussitti Rising Starsin ensimmäiset 7 pistettä. Myös Andre Gustavson tuli peliin hyvällä energialla napaten heti nimiinsä blokin ja kaksi koria.

Toisen erän alussa Suomi haki aktiivisesti hyökkäyslevypalloja ja meni ensimmäisen kerran pelissä johtoon Luukas Vaaran nostolla ja intoutui 10–0 -jaksoon. Puoliajalle mentiin lähes rinta rinnan tilanteessa 32–31.

Pukukopista Rising Stars palasi hyvällä puolustusintensiteetillä, ja muun muassa Thomas Tumba teki hetkittäin vastustajan olon tukalaksi. Samalla hyökkäyspeli vapautui ja Suomi karkasi parhaimmillaan jo 10 pisteen johtoon. Sen jälkeen Latvian heittohanat aukesivat ja kolmen kolmosen siivittämänä valkopaidat repäisivät puolestaan 11-0 -jakson. Kirin pääarkkitehtinä hääri ottelussa 19 pistettä heittänyt Kristaps Klips.

Latvian heitot jatkoivat uppoamistaan, mutta kovasta yrityksestä huolimatta Suomen hyökkäyspeli ei enää lähtenyt luistamaan. Loppunumerot kirjattiin kotijoukkueelle 67–59.

Rising Starsin parhaat pistemiehet olivat Little (23/11), Vaara (8/4) ja Tumba (7/6).

Lähde: Basket.fi