Kansainvälinen koripalloliitto FIBA esitteli uuden miesten ranking-järjestelmänsä.

EM-kisoissa vahvasti esiintynyt Susijengi kohosi maailman rankingissa peräti 11 sijaa 21. sijalle ja Euroopan rankingissa peräti sijalle 13.

Uusi ranking-järjestelmä ottaa huomioon MM-karsintaottelut aina vuoden 2019 MM-kisojen loppuotteluun asti ja huomioi niin olympiakisojen kuin maanosaturnaustenkin tulokset. Edellinen ranking ei ottanut huomioon yksittäisiä otteluita, vaan määräytyi puhtaasti pelattujen turnausten loppusijoitusten mukaan.

Ensimmäistä kertaa FIBA:n ranking ottaa huomioon myös pelattujen otteluiden ajankohtaisuuden niin, että viimeksi pelatut ottelut ovat painoarvoltaan tärkeimpiä. Tämä korvaa edellisen menettelyn, jossa kaikki kahdeksan vuoden aikaikkunassa pelatut ottelut olivat täsmälleen samanarvoisia. Uusi ranking-järjestelmä huomioi vierasvoittojen sekä korkeammalla rankingissa sijoittuneiden joukkueiden voittamisen merkityksen.

Susijengin ottelut jatkuvat MM-karsintojen ensimmäisessä otteluikkunassa. Joukkue kohtaa 24.11. vieraissa Bulgarian ja 27.11. Helsingin Jäähallissa Tshekin.

 

Lähde: Basket.fi