Susijengi kohtaa sunnuntaina Venäjän

© Kuva: Getty Images

Helmikuun MM-karsintojen ratkaisevassa ottelussa Susijengin peitonnut Venäjä on joutunut valmistautumaan Kiinan MM-kisoihin melkoisessa matalapaineessa, kun joukkueen aloittavat takamiehet ovat yksi kerrallaan ajautuneet sairastuvalle.

Venäjän avaavana pelinrakentajana vuosien 2017-19 MM-karsinnoissa uurastanut Dmitri Hvostov joutui huhtikuun alussa polvileikkaukseen, jolloin tiedettiin hänen olevan sivussa Kiinan kisoista. 216-senttisen NBA-jätin Timofei Mozgovin poissaolo niin ikään polvivamman jäljiltä vahvistettiin puolestaan Venäjän leirityksen alkaessa heinäkuussa.

Viimeisen viikon sisällä Venäjää on kohdannut kaksi takaiskua lisää, kun plantaarifaskiittia potevan vuoden 2017 EM-kisojen korikuninkaan Aleksei Shvedin ja silmävammasta toipuvan, Susijengiä MM-karsinnoissa kurittaneen Dmitri Kulaginin ilmoitettiin olevan myös kisakokoonpanosta sivussa. Poissaolot aiheuttavat päävalmentaja Sergei Bazarevitshille päänvaivaa eritoten takakentän muodostamisessa.

– Vaikuttaisihan se minkä tahansa joukkueen valmistautumiseen, kun lähes kaikki pallonkäsittelijät ovat sivussa, Susijengin apuvalmentaja Mikko Larkas tuumaa.

– Venäjä on tosin aiemmin ollut nurkkaan ahdistettuna vaarallinen ja heiltä löytyy kyllä tulivoimaa. Shvedin poissaolo MM-karsinnoista pakotti Venäjän pelaamaan kollektiivisemmin, ”liettualaisemmin”, ja Hvostovin ja Kulaginin ollessa sivussa tämä korostuu entisestään. Vitali Fridzon on tehnyt valmistavissa maaotteluissa paljon pisteitä ja Evgenii Baburin on pelannut isoja minuutteja pointtina.

Päättyvän vuosikymmenen aikana Venäjä ja Susijengi ovat vääntäneet kättä useasti. Vuoden 2011 EM-kisoissa Venäjä löylytti Susijengiä suurinumeroisesti, kun taas 2013 ja 2015 EM-näyttämöillä Susijengi peittosi Venäjän trilleriotteluissa.

Pelikauden 2018-19 MM-karsinnoissa Susijengi ja Venäjä pelasivat kaksi ottelua, joista molemmissa Susijengi hallitsi peliä kolme neljännestä, mutta Venäjä ampaisi ohi päätösneljänneksellä.

– Ei tässä vaiheessa kummankaan pelaaminen tule toiselle yllätyksenä. Venäjä pelaa mieluusti nopeasti, mutta osaa ryhmittyä myös puolen kentän hyökkäykseen. Iskuja he eivät kaihda, ja meidän pitää olla valmiit antamaan ensi-isku. Periaatteessa Venäjää vastaan pelaaminen on yksinkertaista niin kauan kuin on ajan tasalla ja tietää, mitä he aikovat.

Susijengi ja Venäjä kohtaavat sunnuntaina 18.00 klo 19.00.

Lähde: Basket.fi