Vuodesta 2011 alkaneelle EM-kisaputkelleen jatkoa havitteleva Susijengi on kerääntynyt Espoo Metro Areenan EM-karsintakuplaan valmistautumaan ensi viikonvaihteen karsintaotteluihin Georgiaa ja Serbiaa vastaan.

– Meillä on viisi harjoituspäivää aikaa kerätä kollektiivista itseluottamusta ja omaksua kansainvälinen pelitempo, naulaa päävalmentaja Henrik Dettmann Koripalloliiton sivuilla.

– Harjoituspäivät tulevat tarpeeseen, sillä vastassamme on kaksi erinomaista joukkuetta. Georgia johtaa ansaitusti EM-karsintalohkoamme ja Serbia on perinteisesti yksi maailman absoluuttisista huippumaista.

Susijengi on saanut EM-karsintoihin koolle seitsemän 2010-luvun arvokisakävijää: Suomessa syksyn harjoitelleen Petteri Koposen lisäksi kuplaan saapuvat kapteeni Shawn Huff, Espanjassa vahvaa syyskautta pelaava Sasu Salin sekä kokeneet Mikko Koivisto, Carl Lindbom, Matti Nuutinen ja Jamar Wilson.

Vuosien 2017–19 MM-karsinnoissa maajoukkueläpimurtonsa tehnyt Alexander Madsen partioi jengin korin alla. EM-karsintakokemusta löytyy puolestaan helmikuun Sveitsi-voitossa kunnostautuneilta Ilari Seppälältä ja Edon Maxhunilta.

Kesällä 2019 kansainvälistä potentiaaliaan väläytellyt työratsu Aapeli Alanen sekä kesän 2020 Viro-voitoissa erinomaisia otteita esittäneet Daniel Dolenc, Henri Kantonen, Remu Raitanen ja Elias Valtonen ovat myös mukana karsintaryhmässä. Täysin uutena pelaajana Susijengiin on liittynyt Helsinki Seagullsia Korisliigassa edustava kaksimetrinen ja 18-vuotias Max Besselink.

Susijengi kohtaa Espoo Metro Areenalla lauantaina 28.11. Georgian ja maanantaina 30.11. Serbian. Yle näyttää Susijengin ottelut kanavillaan suorina lähetyksinä.

Lähde: Basket.fi