EM-kisoja yhtenä maana ensi vuonna isännöivä Suomi on nimennyt kumppanimaakseen Islannin. Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n hyväksymän kumppanuuden myötä Susijengiä kisoissa kannustavat myös Islannin fanijoukot.

Jokainen neljästä EM-kisaisännästä voi solmia kumppanuuden jonkin turnaukseen jo selviytyneen maan kanssa. Partnerimaa sijoitetaan samaan lohkoon isännän kanssa.

– Sekä islantilaiset että suomalaiset fanit ovat tunnettuja omiensa vankkumattomasta kannattamisesta, positiivisuudesta ja iloisuudesta. On helppo jo nyt nähdä, miten Helsingistä muodostuu hyvän tuulen kisakaupunki, Suomen EM-kisaorganisaation pääsihteeri Ari Tammivaara kehui Koripalloliiton tiedotteessa.

Islantilaiskannattajat ovat suomalaisten tapaan fanaattisia. Paikalliset olivat jo viime vuonna suurin joukoin paikalla, kun maa debytoi EM-tasolla. Tämän kesän jalkapallon EM-kisoissa Ranskassa islantilaisia oli arviolta 30.000.

Islannin Koripalloliiton puheenjohtaja Hannes S. Jónsson on Suomen valinnasta enemmän kuin innoissaan.

– Fanimme ovat innoissaan ja haluavat kokea EuroBasketin uudelleen. Kun kisapaikkamme varmistui, oli Helsinki heti toivelistamme kärjessä. Nyt kun unelmasta on tullut totta, on ilmassa suurta mielenkiintoa ensi vuoden seikkailuamme kohtaan, Jónsson hehkutti.

Vuoden 2017 EM-kisat pelataan 31.8.-17.9. neljässä maassa. Suomen lisäksi isäntinä ovat Turkki, Romania ja Israel.