Suomen miesten haastajamaajoukkue voitti Taipein universiadien avauksessa Japanin 94-48.

Suomi oli scoutannut Japanin hyökkäyspään pelikirjan oivallisesti ja juoksi nopeasta vastahyökkäyspelistä selkeän voiton yhdentoista miehen rotaatiolla.

– Halusin tasaisella peluuttamisella, että kaikki pääsevät saman tien rytmiin, koska pelitapamme vie energiaa ja tarvitsemme kaikki jätkät kehiin klaarataksemme turnauksen. Matsin positiivisinta antia olikin, että peli toimi riippumatta siitä, mikä viisikko oli kehissä. Intensiteettimme jopa kasvoi penkille mentäessä, valmentajan Pieti Poikola summailee Koripalloliiton sivuilla.

Iso kaksikko Anton Odabasi (16/10) ja Alexander Madsen (15/10/3 syöttöä/3 riistoa) teki tupla-tuplan verran tuhojaan. Japani-ottelun sisupalkinnon vei Marius van Andringa (8/2).

– Marius vietiin kolmisen päivää sitten harjoituksista pyörätuolilla sairaalaan, ja mies tulee turnauksen avausotteluun vääntämään kymmenen minuuttia erittäin kovilla tehoilla ja asenteella, Poikola naurahtaa.

– Oman mainintansa ansaitsee apuvalmentaja Danny Janssonin scouttaus. Saimme pienellä kikkailulla viisi päivää vanhan Etelä-Korea–Japani -ottelutallenteen käsiimme, Jansson teki meille vuorokausi ennen matsia scoutin ja pääsimme sen perusteella treenaamaan niin, että saimme Japanin täysin ulos hyökkäysseteistään.

Lähde: Basket.fi