Parhaillaan Divari A:n loppuotteluita pelaavan Espoo Unitedin Lasse Gummerus, 20, on valinnut tulevan kauden yliopistojoukkueensa.

Yhteensä 25 nuorten maaottelua pelannut Gummerus siirtyy Yhdysvaltojen NCAA:n ykkösdivisioonassa pelaavaan yliopistoon Maristiin, joka on rekrytoinut Gummerrusta intohimoisesti.

– Heidän valmentajansa tuli Suomeen katsomaan kahta peliäni ja meillä oli hänen kanssaan hyvä keskustelu, joka vakuutti minut. He osoittivat isoa kiinnostusta minua kohtaan ja päätin hyväksyä tarjouksen saman tien, Gummerus kertoo.

Kahdesti historiansa aikana NCAA-lopputurnaukseen (1986, 1987) edenneen Maristin kokoonpanosta löytyy pohjoista verta, kun kokoonpanossa on jo ennestään islantilainen, tanskalainen ja ruotsalainen.

– Ehkä se vähän vaikutti valintaan. Olin myös kuullut Maristista etukäteen paljon positiivista, joten sekin varmasti helpotti valintaa.

201-senttinen Gummerus on tehnyt ns. suullisen sopimuksen Maristin kanssa.

Tapiolan Hongan kasvatti on tehtaillut Espoo Unitedille tällä kaudella keskimäärin 8,4 pistettä ja 5,5 levypalloa ottelua kohden.

Espoo United pelaa tiistaina 4.4. kotikentällään Divari A:n finaalien toisessa ottelussa Lahti Basketballia vastaan kello 18.30 alkaen.

Lähde: Koripalloliiton sivut.