Suomen miesten haastajamaajoukkueen tie nousi Napolin universiadien kärkikahinoissa pystyyn, kun Ukraina varmisti 72-65-voitollaan Suomesta paikan kahdeksan parhaan joukkoon.

Suomi aloitti ottelun pirteästi, kun se johti parhaimmillaan toisen neljänneksen alkupuolella jo yhdeksällä (24-15) pisteellä. Ukraina onnistui kuitenkin nousemaan 37-32-puoliaikajohtoon.

Heti puoliajan jälkeen Ukraina paino kaasua, mutta ratkaiseva irtiotto nähtiin neljännen neljänneksen alussa. Ukraina vei päätösjakson alun 8-0 kasvattaen eron suurimmillaan 16 pisteeseen. Suomi pääsi ottelun viimeisellä minuutilla vielä neljän pisteen päähän, mutta ei onnistunut nousemaan sen lähemmäs.

Suomen paras pistemies oli 17 pistettä heittänyt Mikael Jantunen, joka haki myös kahdeksan levypalloa. 10 pistettä säkittivät mieheen Remu Raitanen ja Ville Tahvanainen.

Suomen lohkosta jatkoon etenivät Yhdysvallat ja Ukraina. Suomi pelaa sijoista 9-16 maanantaina, kun se kohtaa omassa lohkossaan viimeiseksi jääneen Norjan kello 11.30 käynnistyvässä ottelussa.

 

Lähde: Basket.fi